Goedkope en duurzame Sinterklaas dankzij de speelgoedruilbeurs

De speelgoedruilbeurs in De Weme begon zaterdagochtend 11 november met het inzamelen van oud speelgoed. Dat moest natuurlijk wel heel, schoon en compleet zijn. En met een ontvangen bonnetje, dat een waarde aangaf, konden de deelnemers van de beurs ‘s middags ander speelgoed uitzoeken.

Medewerking uit Aalden

Vrijdagavond was er in Aalden een soortgelijke ruilbeurs. Samen met beide organisaties werd afgesproken om het speelgoed dat die avond over zou blijven naar Dalen te brengen.
8 vrijwilligers zochten het ingebrachte speelgoed in De Weme uit en deelden het per categorie. 

De keuze was reuze

Een kwartier voordat de deur in de middag geopend werd, stonden de eersten al te wachten. Met een handjevol pepernoten, gesponsord door de Plus, konden de bezoekers een keuze maken tussen de goed gevulde lange tafels met speelgoed. Voor alle leeftijden was er wel wat. Zoals babyspeelgoed, poppen en spannende boeken, tot coole auto’s, knuffels en knutselpakketten. Ook lagen er mooie bordspellen, puzzels en bouwpakketten. 
Als je om welke reden dan ook geen speelgoed had ingeleverd, kon je vanaf 14.30 uur nog ‘gratis’ speelgoed uitzoeken. 
Het overgebleven speelgoed wordt door de organisatie naar de Voedselbank in Coevorden gebracht. 

Volgende keer weer!

Kijk voor meer informatie voor de volgende kleding en speelgoedruilbeurs op Facebook: https://www.facebook.com/Kledingruilbeursdalen