Glasvezel Zuidenveld: Hij komt hij komt

U weet het waarschijnlijk al maar we herhalen het voor de zekerheid nog maar een keer: op de plaats waar uw provider het modem op gaat hangen, moet een stopcontact aanwezig zijn! Verder kunt u er zelf vast voor zorgen dat uw bekabeling op orde is, bij TriNed kunt u uw coax-bekabeling blijven gebruiken als u daar bewust voor kiest, maar anders zijn cat5 of cat6 internetkabels de beste keuze.
Installatievoorwaarden
De provider maakt een afspraak met u voor het installeren van het modem. Lees vooraf nog even goed de installatievoorwaarden van de provider door, dan komt u niet voor verrassingen te staan.

Eigen apparatuur

Maakt u gebruik van één of meer switches? Controleer dan of deze switches de geleverde snelheid wel aankunnen! U zult de eerste niet zijn die teleurgesteld bij de provider rapporteert: “ik haal mijn snelheid niet” en waarbij een verouderde switch of netwerkkaart de boosdoener is. De netwerkkaart is het onderdeel van uw computer of laptop waarmee deze verbinding maakt met het internet of met het netwerk in uw woning. Een verouderde netwerkkaart kan meestal maar 100 Mbit/s aan en u krijgt straks 500 of 1000 binnen!

Hoe weet u hoe snel uw netwerkkaart is?

Door de snelheid van de netwerkkaart even te meten. Zorg dat de computer waarmee u dit meet een bekabelde verbinding met uw modem heeft.
Klik op START en klik dan op Instellingen (meestal ziet dit eruit als een tandwieltje). Klik vervolgens op Netwerk en Internet. Klik dan op Ethernet en dan op de optie: Adapteropties wijzigen. Dubbelklik op LAN-verbinding.
Staat daar 100 Mbit/s?? Dan heeft u een verouderde netwerkkaart die de nieuwe snelheden niet aan kan. Staat er 1,0 Gpbs?? Dan kan uw computer prima overweg met uw supersnelle glasvezelverbinding.

 Een verouderde netwerkkaart: wat nu?

U kunt voor uw pc een nieuwe netwerkkaart kopen die de nieuwe hoge snelheden wel aankan. Bij een laptop kan dat soms wat lastiger zijn, maar uw lokale computerexpert kan u precies vertellen wat er mogelijk is en kan dat vaak ook voor u uitvoeren.

blogdatum: 1 december 2020

bron: glasvezelzuidenveld.nl