Glasvezel Zuidenveld – Er is altijd iets te doen…

YippiejajaYippieYippieYeah!

Er is altijd iets te doen, YippiejajaYippieYippieYeah! Zo eindigt de commercial van een bekende bouwmarkt. Doe-het-zelven is populair en inderdaad, er is altijd wel iets te doen in of rond het huis. Om maar even met de deur in huis te vallen: glasvezel is NIET geschikt voor doe-het-zelf-activiteiten. Het is absoluut verboden om het witte glasvezelkastje dat bij iedereen in de woning wordt geplaatst te openen, laat staan er iets in te veranderen.

Foto binnenkant glasvezelkastje

Maar die kabel kan toch wel wat hebben?

Nee, eigenlijk niet. Er zit glas in he! Dus ook het zelf in de woning invoeren van de kabel die door de graafploeg voor de gevel is neergelegd, is GEEN GOED IDEE.

Waarom dan niet? U doet dat toch heus wel voorzichtig?

De eerste reden is dat de aannemer geen verantwoordelijkheid accepteert voor werkzaamheden die hij niet zelf uitgevoerd heeft. Het invoeren van de glasvezelkabel is dus geheel voor uw eigen risico. Gaat er iets mis, of blijkt later uw ontvangst niet goed te zijn of te haperen en u heeft zelf met de kabel geklust, dan draait u ook zelf op voor de kosten van een reparatie of nieuwe kabel. En vergist u zich niet, dat bedrag loopt snel op!

Foto collage glasvezelkastje

Controle aannemer onmogelijk

Voert u zelf uw kabel vast de woning in, dan kan er dus niemand meer bij. Ook de monteurs van de aannemer niet die ALLE verbindingen vanuit de wijkcentrale naar het distributiepunt onder de grond en vanuit de distributiepunten naar de woningen controleren. Dan kan het zijn dat straks het witte kastje is gemonteerd en niet goed werkt omdat er bijvoorbeeld ergens twee kabels gekruisd zijn. Dit is dan niet ontdekt omdat uw kabel niet getest kon worden. De aannemer heeft zijn eigen werk niet kunnen controleren omdat u hem dat onmogelijk hebt gemaakt. U kunt wel raden wie ook in dat geval voor de daaruit voortvloeiende kosten opdraait… Precies: u!

Ons advies: laat de aannemer, die hier immers in gespecialiseerd is, zijn werk zelf uitvoeren. Oké, dan ligt dat rolletje kabel misschien een poosje tegen de gevel aan te wachten. Dat is altijd beter dan straks EN een haperende verbinding EN hoge herstelkosten.  En er is altijd wel iets te doen toch? Dan is er vast nog wel een andere doe-het-zelf-klus waar u zich op uit kunt leven 🙂

Fotocollage aanleggen glasvezel

Bron: Glasvezel Zuidenveld
Blogdatum: 6 december 2019
Auteur: Marja Jonkers