Glasvezel, hoe bevalt het?

Bewoners genieten van supersnel internet

U heeft het al in de krant en in een vorig blog kunnen lezen: de eerste abonnementen zijn geactiveerd door de providers. Inmiddels loopt het aantal door de provider geactiveerde adressen al richting de honderd! Maar hoe bevalt het gebruik van het glasvezelnetwerk in de praktijk eigenlijk?

Samen met RTV-Drenthe verslagggever Erwin Kikkers bezocht vrijwilliger Aad van der Vaart de bewoners die als één van de eerste adressen door een provider werden geactiveerd. Hans en Willemien Habers vertellen in hun moderne nieuwbouwwoning in Gees hoe één en ander in zijn werk is gegaan. “Heel vlot”, oordeelt Hans, maar hij had dan ook alles al goed voorbereid. “De monteur van de provider hoefde bij ons eigenlijk alleen de FritzBox maar aan te sluiten”. En zijn ze tevreden, wil verslaggever Erwin weten? Hans demonstreert op zijn laptop hoe hij dagelijks verschillende, meest buitenlandse, weerwebsites bezoekt. Hij wil niet alleen weten hoe het weer in Gees zal worden, maar ook wat voor weer de gezinsleden die in het buitenland wonen, gaan krijgen. Voorheen duurde het lang voordat zijn internetverbinding deze afbeeldingen en filmpjes kon laden. “Nu is het ‘klik’ en het is er!”, lacht Hans, die ook met zijn hobby fotografie en natuurlijk zijn facebookpagina ‘Avontuurlijk Gees’ veel plezier heeft van zijn nieuwe supersnelle internetverbinding.

Ook Aad van der Vaart zelf is recent aangesloten en blij met zijn glasvezelverbinding, waarbij hij nog wel een kanttekening wil plaatsen. “Mensen, zorg dat je bent voorbereid op de komst van de monteur. Zorg dat je je eigen bekabeling op orde hebt, zorg voor een stopcontact in de meterkast als daar je modem komt te hangen, dat zorgt voor een snelle en soepele activering!”, adviseert van der Vaart.

Wie nog twijfelt over een abonnement of andere vragen heeft, kan altijd contact opnemen met de helpdesk van Glasvezel Zuidenveld. U kunt bellen (0524-74 00 14) of mailen.

Wanneer kunt u bellen? Elke werkdag van 9:00 tot 13:00 uur. Er is altijd maar 1 vrijwilliger tegelijk beschikbaar, dus als het druk is, kan het zijn dat u alleen een voicemail in kunt spreken. Mailen kan naar info@glasvezelzuidenveld.nl

Bron: Glasvezel Zuidenveld
Blogdatum: 16 januari 2020
Auteur: Marja Jonkers