Glasvezel: eerste schop de grond in!

Maandag 3 juni 2019 om 08:30 uur gaat Glasvezel Zuidenveld BV bij de Twaalf Ellenweg nr 2 in Geesbrug feestelijk de eerste schop de grond in om met de aanleg van het supersnelle glasvezelnetwerk in de gemeente Coevorden te beginnen.
Alle inwoners van de gemeente zijn welkom om samen met ons en met de provincie Drenthe, de gemeente Coevorden, RE-NET en aannemer Siers Telecom de eerste schop in de grond te steken aan de Twaalf Ellenweg in Geesbrug.

Aansluitingen

Glasvezel Zuidenveld start op die dag met de aanleg van een glasvezelnetwerk voor de buitendorpen van de hele gemeente Coevorden. Iedereen wordt gratis aangesloten: niet alleen de huizen en bedrijven in de kernen maar ook de meest afgelegen huizen en boerderijen in het buitengebied.  Voorzitter van de Stichting Glasvezel Zuidenveld, Jaap Ruiter, vertelt: “We zijn enorm blij dat we nu echt aan de slag kunnen. Tijdens de vraagbundeling werd de vereiste 40% ruim overschreden. Inmiddels is de teller ook de 50% voorbij geschoten, daar zijn we de inwoners van de gemeente Coevorden heel dankbaar voor. Dankzij hen kan ons bewonersinitiatief het eigen glasvezelnetwerk nu daadwerkelijk gaan aanleggen.”

Samenwerking

Voor de praktische uitvoering van de aanleg heeft de Stichting een B.V. opgericht en Gerhard Kippers, die eerder ook in gemeente De Wolden met het bewonersinitiatief aldaar glasvezel aanlegde, aangesteld als directeur. Ook Kippers is zichtbaar in zijn nopjes met de voorgenomen start van de aanleg.

“Namens de provincie zal de gedeputeerde, Henk Jumelet, hier ook bij aanwezig zijn”, vertelt Kippers. “De provincie leent ons samen met de de aandeelhouders gemeente Coevorden en RE-NET geld voor de aanleg. De gemeente zal worden vertegenwoordigd door wethouder Jan Zwiers en RE-NET door directeur Eddy Veenstra. Alle inwoners van de gemeente zijn uiteraard ook welkom om samen met ons en met de provincie Drenthe, de gemeente Coevorden, RE-NET en aannemer Siers Telecom de eerste schop de grond in te steken aan de Twaalf Ellenweg”, verklaart Kippers.