Geslaagde afsluiting Fiets4daagse

De laatste dag van de Fiets4daagse vond vrijdag plaats onder goede omstandigheden. Het bleef droog en er stond vrijwel geen wind. Er werd gefietst in de omgeving Gees -waar uiteraard een ijsje kon worden genuttigd bij Talenti-, Geesbrug en Oosterhesselen.

Col du VAM

De fietsers, die zich aangemeld hadden voor de 60 km-route, gingen richting Wijster en kregen te maken met een heuse uitdaging. Het parcours liep daar over de VAM-berg. Deze klim was – voor velen gelukkig- niet verplicht; men kon ook kiezen voor een alternatieve vlakke route. RTV-Drenthe maakte bij de VAM-berg een nieuwsitem. Deze wordt vandaag uitgezonden.

Dikke pluim

De organisatie en vele vrijwilligers in Dalen verdienen een dikke pluim voor hun inzet, zowel in de voorbereiding naar, als tijdens de Fiets4daagse. Het zorgde voor een vlekkeloos verloop.

Hoop op randactiviteiten

Volgend jaar mogen we hopen, dat het fietsevenement zonder beperkingen kan plaatsvinden. Want de deelnemers -ongeveer 400 per dag dit keer- misten nu door corona toch wel de randactiviteiten, die normaal voor veel sfeer zorgen.

Fotoalbum

Hieronder een impressie van de laatste fietsdag. Bekijk ook het fotoalbum van onze fotografen via deze link naar het album DF4D.