Germanicus en Dalen houden elkaar in evenwicht

De burenstrijd tussen Germanicus en Dalen eindigde zaterdagavond in een 1-1 stand. Het gelijke spel was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Beide ploegen kenden sterke en matige fases in de wedstrijd, die op een kletsnat veld plaatsvond. Doelman Kevin Borgman was de absolute uitblinker bij Dalen. Hij verrichtte een aantal schitterende reddingen, waarmee hij zijn ploeg voor een achterstand behoedde.

Vuurwerk

De derby tussen de rivalen werd bij opkomst van de ploegen sfeervol geopend met een spetterend vuurwerk. Na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter De Haan, nam Dalen het initiatief. Met goede combinaties werd steeds een vrije man gevonden. Het leverde een goede kans op voor aanvoerder Tijmen Venhorst -die verder in het stuk weinig voorkwam – maar hij zag zijn schot naast het doel verdwijnen. Ook een schuiver van Sem Jansen belandde net niet tussen de palen. Na een kwartier kantelde de wedstrijd en stichtten de snelle en handige spitsen van Germanicus steeds meer gevaar. De eerste echte kans voor de thuisploeg was in de 21e minuut ook direct raak. Rechtsback Robin Barelds kwam op rechts mee op en zijn strakke voorzet werd door spits Stan Meijerink met een beetje geluk bij de eerste paal in het doel gewerkt: 1-0.

De weg kwijt

Na het openingsdoelpunt was Dalen tot de rust de weg even kwijt. Het kon de bal niet meer in de ploeg houden. Marijn Verdoold wist met een sterke sliding een treffer te verijdelen. Even later leek Germanicus op voorsprong te komen, maar Kevin Borgman tikte de bal met een uiterste krachtsinspanning uit de linker benedenhoek.

Dalen bijt zich in wedstrijd

In de tweede helft kwam Dalen weer beter uit de startblokken. Martin Drent zal zijn mannen in de rust ongetwijfeld stevig hebben toegesproken, om meer balans in het elftal te brengen. Het spel speelde zich steeds meer af op de helft van Germanicus, dat loerde op de counter. In de 51e minuut kwam Dalen op gelijke hoogte. Niels Koert kopte een hoekschop van Ruben Sinnema hard en hoog in de touwen: 1-1. Beide ploegen hadden nog met de overwinning aan de haal kunnen gaan. Kevin Borgman stond opnieuw een treffer van Germanicus in de weg: met een prachtige reflex ranselde hij een vrije trap uit de bovenhoek. In de slotminuut kreeg invaller Kjetil Brand nog een dot van een kans om de punten mee naar Dalen te nemen. Na aangeven van Jelle Nikkels kwam hij in volkomen vrijstaande positie aan de bal. Tot zijn ontzetting zag hij zijn harde schuiver naast het doel verdwijnen. Na afloop toonden beide ploegen zich echter tevreden met het behaalde gelijke spel.

.