Gerenoveerde BWB-school feestelijk geopend

Na een ingrijpende renovatie, die meer dan een jaar duurde, werd de Burgemeester Wessels Boerschool donderdagochtend weer feestelijk geopend. De openingshandeling werd, door middel van het doorknippen van een lint, samen uitgevoerd door wethouder Jeroen Huizing, oudste leerling van de school Alyson Epping en Nycke Bulle (jongste leerling van de school) Voor de leerlingen waren er de hele dag allerlei activiteiten georganiseerd. Ouders en andere belangstellenden werden in de gelegenheid gesteld om de vernieuwde school te bewonderen.

Frisse uitstraling

De gehele school heeft een fraaie, nieuwe uitstraling: de vloerbedekking en plafonds zijn compleet vernieuwd, alle wanden en kozijnen zijn geschilderd, er zijn16 nieuwe pantry’s geplaatst en de school heeft een mooie nieuwe keuken gekregen. De toiletten zijn uitgerust met inbouwreservoirs en een nieuwe coatingvloer en de wanden van de toiletten zijn in frisse kleuren geschilderd. Ook de entree is vernieuwd en voorzien van een chique, eikenhouten bekleding. De zonwering is vervangen door screens.
Als gevolg van de nieuwe indeling is het trappenhuis verplaatst, zodat deze een centrale ligging heeft. Daarnaast is een lift voor mindervaliden geplaatst.

Verduurzaming

Op de Burgemeester Wessels Boerschool zijn de vloeren, wanden en plafonds geïsoleerd, al het glas vervangen door HR++ glas en er is een nieuw ventilatiesysteem met warmteterugwinning geplaatst. Hiermee is er minder CO2 -uitstoot, meer comfort én lagere energielasten gerealiseerd.

Flexibiliteit

De verbouwing werd gefinancierd door Onderwijsstichting Arcade en de gemeente Coevorden. Tijdens de verbouwing ging het onderwijs binnen de school zoveel mogelijk door. Er waren vier noodlokalen bij de school geplaatst. Er werd veel flexibiliteit van de leerlingen en leerkrachten gevraagd. Interim-directeur Wim de Vries sprak hiervoor zijn bewondering uit. Regelmatig moest er van ruimte worden gewisseld, waar de bouwactiviteiten soms duidelijk hoorbaar waren.

Na verbouwing klaar voor de toekomst

De lokalen rondom het leerplein zijn voorzien van schuifwanden, zodat deze bij het leerplein betrokken kunnen worden. Ook is er ruimte gecreëerd voor de BSO en peuteropvang in de school. Het eindresultaat is prachtig geworden.

Na de verbouwing is Burgemeester Wessels Boerschool weer helemaal klaar voor de toekomst!

Hieronder de eerste foto’s. Kijk voor meer foto’s in het fotoalbum via deze link.