Gemeente Coevorden in één dag schoon

Woensdag 18 oktober organiseert de gemeente Coevorden ‘Gemeente Coevorden in 1 dag schoon!’.
Hiervoor worden vrijwilligers gevraagd. Samen met meer dan duizend scholieren, leden van verenigingen, vrijwilligers en mensen uit het bedrijfsleven willen we de gemeente schoonmaken. 
De actie start om 8.30 uur ’s ochtends met een activiteit op een schoolplein in de gemeente Coevorden. Deze activiteit is via een livestream te volgen.

Hoe kunnen jullie helpen?

De gemeente Coevorden wordt opgedeeld in vakjes. Je kunt het zien als een grote lappendeken. Elke school en vrijwilligersorganisatie krijgt een stukje toebedeeld.  We zoeken vrijwilligers om schoon te maken maar ook om groepjes leerlingen te begeleiden.

Materialen en hulp

De gemeente zorgt voor materialen zoals grijpers, handschoenen, hesjes en vuilniszakken. Deze materialen worden uitgeleend en uitgedeeld op een centraal punt. Een week voorafgaande aan de actie ontvangen jullie een instructiefilm zodat je precies weet hoe je het kunt doen. 

Beloning

Jullie krijgen ook een beloning voor je inspanningen. Dat doen we via de zwerfafval-app ‘Rubizz’. Voor iedere foto die jullie maken wordt er 11 eurocent overgemaakt naar een doel dat jullie zelf mogen kiezen. Dat kan ook jullie eigen vereniging of school zijn. 

Aanmelden

Hebben jullie 18 oktober 90 minuten tijd tussen 9.00 en 17.00 uur? Meld je dan aan via de vrijwilligers van Dalen Schoon.  djoostenbrink@outlook.com
​​ beekwadraat@gmail.com

Voorlichtingsavond

Op donderdag 31 augustus om 19.30 uur organiseren we in Spinde een voorlichtingsavond waarvoor iedereen is uitgenodigd.  De gemeentelijke organisatoren Gerda Kos en Babette Kuper zullen aanwezig zijn om de organisatie uit de doeken te doen.  Ook de vrijwilligersgroep ‘Dalen Schoon’ zal daarbij aanwezig zijn. Een mooie gelegenheid om u aan te melden.