Fruitpersdag en herfstmarkt Thyakkerstraat

Rotaryclub Coevorden hield vandaag een fruitpersdag en een herfstmarkt, samen met Volksvermaken en Oranjecomité Dalen op het evenemententerrein aan de Thyakkerstraat.

Veel appels en peren

De fruitpersdag begon al om half negen. De fruitpers draaide de hele dag door en om 11.00 uur was er al 8 ton aan appels en peren geperst. Mensen kwamen overal vandaan met hun fruit, ook van ver, zoals Nijmegen. De appels en peren hebben lang gehangen en hebben daardoor veel sap. Rond de middag stond er zelfs een lange rij karren met appels. Niet alleen werd het fruit geperst voor degenen die zich hadden aangemeld, ook was een aantal Rotaryleden de laatste weken actief om op verzoek fruit te plukken.

De herfstmarkt

De herfstmarkt begon om twaalf uur en vanaf dat moment was het ook echt herfstweer: het miezerde helaas de hele middag. Rotaryleden hadden zich ingespannen om heel veel kniepertjes en taarten te bakken en ook was er gezorgd voor snert en pannenkoeken, koffie, thee en andere drankjes. Op de markt stonden verder ruim twintig kramen met producten van boerderijwinkels uit de buurt, bloembollen, kleding en brocante. De Retro’s zorgden voor livemuziek, kinderen konden schatzoeken en Bentheimer biggetjes aaien. Ook stonden voor hen springkussens klaar.

Cheques voor goede doelen

De opbrengst van de activiteiten ging naar twee lokale goede doelen: Petje Af Coevorden en het Rudie Zwols Fonds. Voorzitter Marjan Nijenbanning van Petje Af Coevorden en bestuurslid Coby Pasveer van het Rudie Zwols Fonds mochten elk een cheque van €1000,- in ontvangst nemen uit handen van Herman Venhorst, dit jaar voorzitter van Rotaryclub Coevorden.

Rudie Zwols Fonds

Het inmiddels 25-jarige Rudie Zwols Fonds is voortgekomen uit Rotary Coevorden en staat al vele jaren op eigen benen. Toch is er nog steeds een warme band. Het Rudie Zwols Fonds stelt bijdragen beschikbaar voor kansarme kinderen en steunt ook Petje Af. In al die jaren heeft het fonds veel bekendheid opgebouwd.

Petje Af

Petje Af, actief in Coevorden en Schoonoord, richt zich op kinderen van 10 tot en met 14 jaar. De kinderen worden in contact gebracht met rolmodellen en laat hen nieuwe ervaringen opdoen. Met een inspirerend praktijkprogramma op dertig zondagen per jaar worden kinderen zich bewust van hun talenten en mogelijkheden, ontwikkelen een positief zelfbeeld en worden gemotiveerd om te bouwen aan een kansrijke toekomst. Gelijke kansen zijn niet vanzelfsprekend, daarom worden kwetsbare kinderen extra ondersteund.