Fotowedstrijd SamenDalen 2021

Zondag de eerste sneeuw! Fotoweer! Daarom vandaag de aankondiging dat SamenDalen ook in 2021 weer verder gaat met de fotowedstrijd ‘Het mooiste plekje van Dalen’.

De fotowedstrijd van afgelopen jaar was een succes, met veel mooie inzendingen en leuke reacties op de social media. We gaan verder, maar we gaan ook wat zaken veranderen.

Drie maanden

We gaan de periode waarin foto’s gemaakt kunnen worden, verlengen. De eerste periode is Winter 2021: januari, februari en maart. Aan het eind van deze periode zal de jury de winnaar kiezen over deze drie maanden. Overal in het dorp zijn fotografen actief, van binnen en buiten Dalen, bijna professioneel of gewoon heel erg goed met de telefoon. En dat hebben we gezien met alle mooie inzendingen de afgelopen maand. Bekijk ze maar eens in de fotoalbums van november en december.

Dus fotografen, ga er op uit! We zien je inzending graag tegemoet. Die zullen we plaatsen in ons fotoalbum Winter 2021. De eerste foto is er al, maar zondag is er de eerste sneeuw en we rekenen dus op jullie!

Na deze drie wintermaanden (en een beetje voorjaar in maart) maken we de prijswinnaar bekend. Met natuurlijk een feestelijke prijsuitreiking door de sponsor en een artikel over je foto op SamenDalen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Iedereen kan meedoen aan de fotowedstrijd, ook als je niet in Dalen woont. Belangrijk is dat het een foto is van een herkenbare plek in of in de buurt van het dorp. 

Foto’s gemaakt met een telefoon kunnen gewoon meedoen, maar zorg wel dat ze voldoende kwaliteit hebben om op onze site te zetten.

Heb je een mooie, sfeervolle foto gemaakt in of rond het dorp Dalen en je wilt meedoen? Stuur je foto dan via de mail naar redactie@samendalen.nl.

Wij zorgen er voor dat de ingezonden foto’s te bekijken zijn in het fotowedstrijdalbum winter-voorjaar 2021

Je kunt je foto insturen via de mail vóór 1 april 2021. Vertel in de mail waar je de foto hebt gemaakt. En zorg ook, dat je naam en telefoonnummer er bij staan.

De jury en de prijs

Na de sluitingsdatum beoordeelt de jury, bestaande uit een aantal leden van de fotografengroep van SamenDalen, de foto’s op een aantal onderdelen. Denk aan zaken als originaliteit, kleur en hoe de foto is opgebouwd qua compositie.

Wedstrijdregels

Bij een wedstrijd horen ook wedstrijdregels. Ze staan hier in het kort weergegeven. Je kunt het wedstrijdreglement in zijn geheel downloaden via de link onderaan.

1. Over de foto

  • De foto is gemaakt op een herkenbare plek in Dalen.
  • Er mogen ook mensen op staan, maar als ze herkenbaar in beeld zijn, moeten ze wel toestemming hebben gegeven.
  • Er mag geen logo of een naam op de foto staan.
  • De foto is gemaakt door de inzender zelf en is origineel.
  • De foto is nog niet eerder gepubliceerd voor andere fotowedstrijden.

2. Deelnemers

De deelname staat open voor Dalenaren en niet-Dalenaren; de enige beperking is dat de foto aantoonbaar en herkenbaar in Dalen is gemaakt.

Leden van de Werkgroep SamenDalen, de redactie en de fotoredactie van SamenDalen zijn uitgesloten van deelname aan de wedstrijd. Familieleden en huisgenoten mogen wel insturen.

3. Zakelijke regels

Tot slot nog een aantal zakelijke regels vanuit SamenDalen:

  • SamenDalen mag foto’s die ingezonden zijn voor de wedstrijd, gebruiken voor eigen doeleinden;
  • SamenDalen houdt zich het recht voor om foto’s zonder opgaaf van reden te weigeren;
  • De jury heeft het laatste woord en over de uitslag kan verder niet worden gecorrespondeerd.

Veel succes!