Fietstocht ‘Op Fietse’ Dalerveen

Dalerveen Live en Steeds Voorwaarts hebben de banden vol met wind en organiseren: Op Fietse

Volledig in lijn met het meest populaire Drentstalige lied allertijden organiseren Stichting Dalerveen Live en IJsvereniging Steeds Voorwaarts op zondag 14 april ‘Op Fietse’. Een fietstocht door de prachtige omgeving van Dalerveen, die al zo mooi bezongen werd door Daniël Lohues en zijn Skik.

Zoveel mogelijk ‘skik’


De beide Dalerveense verenigingen hebben dan ook als doel om deelnemers zoveel mogelijk ‘skik’ te laten hebben tijdens dit evenement. De organisatoren zetten een tocht van 30 tot 40 kilometer uit, die start en eindigt bij het ijsbaanhokje aan de Noorderakkers in Dalerveen. Onderweg kunnen deelnemers genieten van verschillende hapjes en drankjes, zodat ze als ’t nie slim weijt, hoast vanzulf goat.

Praktisch

Starten kan op 14 april tussen 13.00 en 14.00 uur. Deelnemers met de banden vol met wind kunnen kaarten kopen voor €12,50 in de voorverkoop en €15  aan de deur. Bij dat bedrag zijn koffie, koek, en ook warme hapjes en drankjes onderweg inbegrepen.
Of de route ook door buulzand gaat, langs het Ermerzand of op Veenoord an houdt de organisatie nog even voor zich. Daar gaan de deelnemers vanzelf achter komen.
Na afloop van de tocht wacht een afterparty in het ijsbaanhokje, waarbij de route onder het genot van een drankje gezellig kan worden nabesproken. Dus “wie döt je wat? ‘k zol haost zeggen: jao het mag wel zo”.
Tickets zijn in de voorverkoop te verkrijgen via https://eventix.shop/trknuc6b

Over Stichting Dalerveen Live

Stichting Dalerveen Live stelt zich als doel om middels evenementen en tal van activiteiten de leefbaarheid in Dalerveen en omgeving te vergroten. Dikwijls worden de handen daarvoor ineen geslagen met de 91-jarige Dalerveense IJsvereniging Steeds Voorwaarts, zoals ook in dit geval.
Stichting Dalerveen Live debuteerde in 2022 met de organisatie van het eerste Schuurfeest in Dalerveen. De tweede editie van dat succesvolle evenement staat voor 13 juli op de agenda.