Fietsen met Bestek

De Turfrunners uit Dalen organiseerden zondag samen met team Sleen4Life uit Sleen de actie ‘Fietsen met Bestek’. Voor het goede doel, de palliatieve zorg fietsten zo’n 100 mensen vanuit Dalen en vanuit Sleen een mooie route, met onderweg een vier-gangendiner. De leden van Sleen4Life en de Turfrunners hebben met elkaar uren in de keuken gestaan en serveerden het eten steeds op een andere plek.

Fietsen tussen Dalen en Sleen

Verzamelplek in Dalen was Museummolen ‘Jan Pol’. Met een routebeschrijving en een set bestek op zak vertrokken de fietsers elk in een tijdsblok richting Holsloot, via de Emmerweg. Eerste stop was bij camping ‘Mooi Drenthe’ voor koffie, thee en wat lekkers. Ook de eerste gelegenheid om medefietsers te ontmoeten.

Daarna via het fietspad vanaf Grevenberg naar het Ermerstrand en door Erm naar Sleen, door het dorp Erm en langs mooie boswallen. Net na Sleen aan de Schaapstreek was de volgende stop, melkveehouderij Eising-Hilbrands: Rustpunt Melk en meer. Voor de Slener deelnemers het startpunt, voor de deelnemers uit Dalen was er heerlijke pompoensoep. Lekker warm, op de nog kille morgen.

Daarna voerde de route richting Benneveld over het fietspad, het gedeelte door mooie oude dorpen: Benneveld zelf, Zweeloo en Oud Aalden.

Langs de molen Jantiena Helling over het fietspad richting Meppen. Meteen buiten Meppen langs een wondermooie route naar Gees, langs de Mepper Hooilanden en door het gebied van de Geeserstroom. In Gees was er tijd voor een hapje tussendoor.

Daarna verder naar Zwinderen, door de Veenhuizen en richting de kantine van Melkveebedrijf Vroege voor het hoofdgerecht. Heel langzaam kwam het zonnetje erbij. De laatste etappe liep via de Hooge Haar en de Benterdijk terug naar Dalen.

Na 43 km volgde de afsluiting bij de Jan Pol. De Slener deelnemers waren op de helft, maar voor Dalen zat de tocht er op.

Al met al een mooie dag voor de deelnemers, en de Turfrunners en Sleen4life kunnen terugkijken op een geslaagde sponsoractie. Het eten was heerlijk en er was een mooie route uitgezet.

Hieronder een aantal foto’s. Meer foto’s bekijken? Ga dan via deze link naar het fotoalbum.

Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”