Feest in museummolen ‘Jan Pol’

Het was weer de jaarlijks terugkerende Oktober Kindermaand. De afgelopen 4 zondagen kwamen veel kinderen met hun ouders/grootouders naar museummolen ‘Jan Pol’. Sommige kinderen kwamen 2 keer en 1 gezin zelfs 3 keer. Er stonden veel spelletjes klaar. Ze kregen een routekaartje mee, zodat er geen onderdeel werd gemist.

Spelletjes

De kinderen mochten beginnen met koekjes bakken. Er lagen heel veel vormpjes die ze konden gebruiken. Na het afwerken van de routekaart waren de koekjes klaar. Ze mochten ze mee naar huis nemen of ter plekke lekker oppeuzelen. De molen vulde zich ondertussen met heerlijke geuren.

Daarna waren de spelletjes aan de beurt. Wat was er te doen? Er waren 2 schminksters die de kinderen omtoverden tot vlinder, bloem, piraat of een dier. Er kwamen prachtige creaties voorbij.

Er was een sjoelbak en een voetbalspel. De kinderen konden klomp werpen. En er was een digitale puzzel op de Jan Pol tik- en kiektaofel. Verder konden ze meel malen en afwegen en konden ze zichzelf laten wegen op de grote ‘waog’.

Velen namen ook een kijkje boven in de molen waar molenaar Ricardo de wieken lustig liet draaien. De kinderen waren erg enthousiast en beloofden volgend jaar terug te komen.