“FC Emmen De Straat Op” in Dalen

‘FC Emmen De Straat Op’ is een reeks van vijf gratis voetbaltrainingen voor de basisschoolleerlingen in Coevorden en omliggende dorpen. De trainingen vinden plaats op verschillende locaties: vv Sweel, VIOS Oosterhesselen, NKVV Dalerpeel, KSC Schoonoord, Coevorden (Drostenhal), Geesbrug, vv Sleen en vv Dalen.

Afgelopen dinsdagmiddag was het zover: FC Emmen kwam met “FC Emmen de straat op” in Dalen!

Het doel is om de kinderen een leuke tijd te bezorgen en de mogelijkheid te geven om in beweging te komen. Zo’n 170 kinderen hebben zich hiervoor via de website van FC Emmen al aangemeld en ook in Dalen is de animo voor deelname groot.

De kinderen worden voor de trainingen ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen: groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. De trainingen worden gegeven door FC Emmen-trainers en staan in het teken van verschillende thema’s gelinkt aan bekende voetballers, zoals ‘Verdedigen zoals Araujo’ en ‘Scoren zoals Reda Kharchouch’.

Thema voor de eerste training afgelopen dinsdagmiddag op het omniveld op ’t Grootveld in Dalen was ‘Passen zoals Jari Vlak’. De kinderen deden op aansturing van de trainer wat oefeningen en speelden daarna een partijtje.

Op zondag 3 juli zijn alle deelnemende kinderen welkom op de finaledag in het stadion van FC Emmen. Op die dag zullen de kinderen in het stadion voetballen, zijn er allerlei side-events en ontvangen de kinderen een FC Emmen-trainingsshirt.