Esther Splinter: “Het voelde allemaal als een warm welkom”

Ze is nu ruim een maand onderweg als directrice van de scholengroep Dalen. Esther Splinter, een bevlogen onderwijsdier dat gedreven dit nieuwe avontuur is aangegaan. De hoogste tijd om eens te vragen hoe ze hier beland is en hoe ze het tot nu toe vindt op de drie scholen die vallen onder de scholengroep Dalen. 

Drie leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de BWB-school uit Dalen vragen haar het hemd van het lijf.
Luuk Bekel, Jurre Luttikhuis en Demi Berger hebben de vragen zelf bedacht en gesteld.

Waarom heb je voor deze school gekozen?

“Het leek me leuk om directrice te zijn van meerdere scholen. Drie scholen vond ik wel een goed aantal, meer hoeft van mij niet. Het feit dat de scholen allemaal in een dorp staan vind ik erg leuk. Je hebt in een dorp vaak veel samenwerking met de dorpelingen die er wonen en dat spreekt me erg aan”.

Was je eerder ook al directrice?

“Ja, hiervoor was ik directrice van een aantal scholen in Apeldoorn. Ik kom ook uit een echte onderwijsfamilie, dus de mensen om mij heen keken er dan ook niet raar van op dat ik voor het onderwijs koos”.

Hoe vind je onze school tot nu toe?

“Ik vind het heel erg fijn hier. Het voelde allemaal als een warm welkom en dat was natuurlijk erg prettig. Het is altijd weer een uitdaging om aan iets nieuws te beginnen, maar tot nu toe heb ik het prima naar mijn zin. Naast de school in Dalen ben ik ook  directrice van de Stidalschool in Dalerveen en de Markeschool in Wachtum. Ook daar was de start fijn”.

Wil je ook nog iets veranderen op onze school?
Zijn er bijvoorbeeld minpunten?

“Nee, tot nu toe zou ik niks willen veranderen. Ik vind het belangrijk dat je bewaart wat goed is. Dat wil niet zeggen dat je helemaal nooit iets moet veranderen, want je moet natuurlijk wel met de tijd meegaan. Tot dusver heb ik nog geen minpunten ontdekt. Ik vind dat er leuk en goed onderwijs gegeven wordt”.

Heb je nog doelen die je wilt behalen?

“Het eerste doel dat ik wil behalen is dat ik iedereen goed leer kennen. Daarnaast wil ik erachter komen wat er precies allemaal gebeurt op school. Dat vind ik erg belangrijk. Ik ben daar al hard mee bezig, maar het kost best veel tijd om dat voor drie scholen goed in beeld te krijgen. Gelukkig ben ik al aardig op weg”.