Eerste Schuurfeest Dalerveen: eindelijk weer een feestje

8 juli mag Dalerveen zich ‘eindelijk’ weer opmaken voor een feestje. Dan staat namelijk het eerste Schuurfeest Dalerveen op het programma.

Schuurfeest

“Houd hier maar een feest. Een schuurfeest.” Dalervener Roelof Vos had misschien niet verwacht dat die woorden tijdens een amicaal gesprek onder het genot van een biertje met dorpsgenoot Sander Snippe ook daadwerkelijk opvolging zou krijgen. Snippe en Vos beklaagden zich over het feit dat er vooral ook door corona al lang geen feest meer was geweest in het dorp.

Die ene opmerking

En die ene opmerking van Vos liet Snippe niet meer los. Hij ging aan de slag en regelde in korte tijd allerlei benodigdheden, waarna hij Vos met een knipoog meedeelde dat het feest door kon gaan. “Daar was ik al bang voor”, reageerde Vos. Maar gemotiveerd door het enthousiasme zette het tweetal door. Met als gevolg een schuurfeest in Dalerveen op 8 juli en de oprichting van een stichting – Stichting Dalerveen Live – die ook in de toekomst festiviteiten in het dorp wil organiseren.
Naast Vos en Snippe bestaat de stichting inmiddels uit nog eens vijf dorpsgenoten (Harm Bouwers, Lotte Vrieling, Luuc Meppelink, Erwin van Rijnberk en Roelof Meppelink). Samen regelden ze onder meer muziek (De Moeflons), licht en geluid, bouwhekken, horeca en de benodigde vergunning. Inmiddels zijn alle kaarten verkocht en maakt Dalerveen zich op voor een mooi schuurfeest op 8 juli. Dat het een feest voor jong en oud gaat worden, blijkt wel uit het feit dat de eerste kaart verkocht werd aan een 78-jarige. Wie naast kaarten heeft gegrepen, niet getreurd, als het aan de organisatie ligt is het schuurfeest een blijvertje.