Een koningsdag om U tegen te zeggen

Veel activiteit in Dalen

Op koningsdag startte de derde editie van de Roparit, een toertocht voor oldtimers, youngtimers, cabrio’s en gewone auto’s. De Roparit is een sponsorrit voor de Roparun, waar de Loopgroep Codac samen met de De Turfrunners aan meedoen. De opbrengsten van de Roparit en de Roparun gaan naar de zorg voor mensen met kanker. De Roparit 2019 was ondanks het matige weer een groot succes.

Terugkijken op de Roparit kan in het fotoalbum.

Kinderen spelen op het plein

’s Middags konden de kinderen spelen en verschillende activiteiten ervaren op het plein voor de kerk en binnen bij Cornelis. De weg was weer veilig afgezet. Het weer werd steeds gunstiger en zo kwamen er veel kinderen op de activiteiten van koningsdag af. Het kinderkoor zong, boogschietvereniging De Veerkracht uit Coevorden was aanwezig en liet iedereen die wilde, kennismaken met het boogschieten. En zo was er meer. De horeca had gezorgd voor overdekte terrassen en er was muziek. Het bleef ondanks het frisse weer, lang gezellig druk. Hieronder de eerste foto’s. Meer foto’s vind je in het fotoalbum.

Koningsvuur als kers op de taart

En dan als kersje op de taart op deze koningsdag, het grote koningsvuur aan de Vliers. Door de regen mocht het vuur aangestoken worden. Te nat was het niet want het vuur brandde goed. Een kleine impressie in het filmpje… koningsvuur

Er werd weer veel werk en attente zorg neergezet door de vrijwilligers van St. Volksvermaken en Oranjecomité Dalen. Geweldig!

Meer foto’s van het Koningsvuur zijn te vinden in het Fotoalbum Paasvuur de Vliers