Duurzame huizenroute: huiseigenaren gevraagd

In 2020 hebben wij als Werkgroep Duurzaam Dalen een begin gemaakt met het organiseren van een duurzame huizenroute in en om Dalen.
Helaas hebben de coronaperikelen het noodzakelijk gemaakt hiermee te stoppen.

Je woning verduurzamen

Sinds we massaal thuiswerken, zijn steeds meer mensen zich bewust van de stappen die ze nog kunnen zetten om hun woning te verduurzamen.
Kan de isolatie van je vloer of dak beter? Gebruik je ineens heel veel stroom en denk je over de aanschaf van zonnepanelen op je dak, of is het nu de tijd voor de aanschaf van een warmtepomp?
En hoe houd je dat betaalbaar? Met een aanvullende lening binnen je huidige hypotheek, een duurzame hypotheek, of een subsidieregeling?
Daarom willen wij de bewoners/huiseigenaren in Dalen laten delen in de ervaringen van diegenen die de afgelopen periode in hun huis veel technische en praktisch duurzame aanpassingen hebben gedaan.

Ervaringen delen en vragen stellen

De duurzame huizenroute kan een enorme stimulans zijn, omdat je daadwerkelijk hoort hoe het proces van verduurzamen in de praktijk gaat.
Tijdens video-ontmoetingen met huiseigenaren en huurders, die hun verduurzaming laten zien, kun je al vragen stellen.

Eigenaren van duurzame huizen gevraagd

Aan de huiseigenaren die hun huis al verduurzaamd hebben geven we in overweging zich aan te melden bij inschrijven voor een online bezoek. Dat kan via de link naar de website Duurzamehuizenroute.nl
Wij hopen dat uw ervaringen en praktische tips andere huiseigenaren kunnen helpen en aanzetten tot het nemen van maatregelen zodat we samen Dalen en omgeving nog duurzamer kunnen maken.

Op dit moment staan er twee woningen in Dalen vermeld op de duurzame huizenroute. Hopelijk komt ook uw woning er op te staan, zodat wij elkaar inspireren en helpen te verduurzamen.

Met vriendelijke groet,
Werkgroep DuurzaamDalen
Mailadres: duurzaam@samendalen.nl