Duurzaam Dalen: veel informatie op de Vrijetijdsmarkt

Afgelopen woensdag stond ook Duurzaam Dalen op de Vrijetijdsmarkt in de Weme. Een gezellige avond, waarin weer eens blijkt hoe Dalen leeft!!
Wat een clubs, verenigingen en initiatieven hebben zich daar gepresenteerd!

Ons doel: Vrijwilligers motiveren

Je kunt het beste geïnteresseerde vrijwilligers motiveren door te laten zien waarmee je bezig bent als Werkgroep Duurzaam Dalen. Dat is een flink aantal onderwerpen:

  • De energiecoaches die inmiddels al bij 140 inwoners op bezoek zijn geweest voor het maken van energie-scans van hun huis.
  • Veel inwoners hebben al gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een hybride warmtepomp te plaatsen. Naast een subsidie van de ISDE kunnen we vanuit AardgasvrijDalen eenzelfde bedrag bieden. (Een aantal inwoners vroeg naar de doorlooptijd van de subsidieaanvraag bij de gemeente en de honorering. Ja, dat heeft te lang geduurd, maar is gelukkig na onze inspanningen sinds vorige week op gang gekomen)
  • De Zonneroute A 37 is inmiddels in een fase gekomen dat we binnenkort verwachten hierover met informatie aan ons dorp toe te kunnen komen. Participatie in dit project wordt straks echt mogelijk!!
  • Laadpalen: ons dorp krijgt de komende tijd een aantal nieuwe extra palen geplaatst. De gemeente is in de afrondende fase voor wat betreft de aanbesteding.
  • Duurzame Huizenroute: in het voorjaar van 2024 biedt een aantal inwoners aan om hun verduurzaamde huis aan mede- inwoners te laten zien. Concreet ziet u dan de mogelijkheden en resultaten.

De Vrijetijdsmarkt was een erg mooi initiatief! We hadden veel belangstelling bij onze stand, maar we zijn ook nog steeds op zoek naar vrijwilligers, die willen meehelpen bij de uitvoering van onze plannen.

Je kunt tot de volgende keer wachten om bij ons langs te komen, maar misschien ben je nu al geïnteresseerd in ons leuke en inspirerende werk. Mail dan naar: info@duurzaamdalen.nl.