Drentse Molendag ‘Jan Pol’

Tijdens de Drentse Molendag op zaterdag 27 augustus organiseerde Aold Daol’n een Mini-Molen-Fietstocht voor jong en oud. Tegen 13.30 uur waren al veel fietsers vertrokken om via o.a de Dalerveensestraat en De Drift een tussenstop te maken bij Molen ‘De Bente’, waar ze een kijkje konden nemen en een puzzelopdracht kregen. Daarna ging het via o.a. de Achterbente en De Mars naar de Molen ‘De Hoop’ in Wachtum, waar weer een puzzelopdracht was. In beide molens kregen de deelnemers een traktatie. Onderweg waren ook verschillende opdrachten.

Pannenkoeken en muziek

Na terugkomst kon men op het terras bij de ‘Jan Pol’ onder het genot van een drankje en een heerlijke pannenkoek, gebakken door molenbakker Henk Assen, nog even nagenieten. De sfeer werd verhoogd door onze huisaccordeonist Jurgen Nijenbanning, die vrolijke liedjes speelde. Jurgen wordt zo langzamerhand een bekende Nederlander. Hij is al eens op televisie geweest met het Knoopgala, gepresenteerd door Paul de Leeuw en vorige week begeleidde hij samen met het Noordpool Orkest o.a. Douwe Bob tijdens Sweelpop.

Op het molenplein stonden enkele antieke tractoren, waarbij uitleg werd gegeven voor belangstellenden. Ook stond er een door een motor aangedreven amandelmachine. Er werd uitleg gegeven hoe men rogge maalt tot meel.

Lucas Zwaantocht

Ook mochten we veel fietsers ontvangen die meefietsten met de Lucas Zwaantocht vanuit Oosterhesselen. De 50 km-route kwam langs de ‘Jan Pol’. Ze brachten ook een bezoek aan ons museum. Al met al een prachtige dag.

Monumentendag 11 september

Het volgende evenement dat Aold Daol’n organiseert is op zondag 11 september vanaf 13.30 uur tijdens Monumentendag 2022. De Daler Voices en zangeres Inge Tibben treden op. In het kader van het thema ‘Duurzaamheid’ staat er een kraam van de werkgroep Duurzaam Dalen van Dorpsbelangen. Daar kunt u vragen stellen over alle facetten van Duurzaam Wonen.

Hieronder enkele foto’s, meer foto’s zijn te vinden in het fotoalbum via deze link.