Dorpsbudgetten in Dalen voor speeltuin en informatiezuil

Twee initiatieven uit Dalen krijgen dit jaar een bijdrage uit het Stimuleringsfonds. Voor de Westakkers gaat het bedrag naar een participatiespeeltuin op het grasveld tussen de Walakkers en de Kolkakkers. Het idee is dat kinderen en ouders en inwoners van de wijk tijdens een participatiedag samen gaan bedenken hoe de nieuwe speeltuin er uit kan gaan zien. Het filmpje laat zien hoe dat in zijn werk gaat.

Informatiezuil

De werkgroep SamenDalen krijgt een bedrag voor een informatiezuil bij de Kaspershof, waar inwoners en toeristen informatie kunnen vinden over wat er te doen is in het dorp, restaurants, fietsroutes en veel meer. Het gaat om informatie die straks ook te vinden is op de nieuwe website SamenDalen.nl. De zuil wordt aangekleed met een kunstwerk van grote letters die het woord Dalen vormen, waardoor het extra aantrekkelijk wordt. Kijk naar het filmpje om hier meer over te weten te komen.

De cheques werden op 8 november in zaal Wielens in Noord-Sleen uitgereikt aan twintig dorpsinitiatieven in de gemeente Coevorden.

Uitreiking dorpsbudgetten