Doorkomst Dalen fakkeloptocht Nationale Sportweek

In het kader van de Nationale Sportweek passeert de Drentse fakkeloptocht op zaterdag 19 september rond 12 uur Dalen. De doorkomst is langs de Selkersgoorn.

Als je mee wilt doen kun je je opgeven bij Maatschappelijk welzijn Coevorden, via mail of telefoon: yvendrig@mwcoevorden.nl  of via 06-33319809.

Van de Loopgroep CoDac doen wandelaars en hardlopers mee.

Supporters langs de route zijn van harte welkom!

Nationale sportweek Drenthe

Emmen één van de drie steden die de NOC*NSF Nationale Sportweek mag hosten. Van 18 tot en met 27 september staat de gehele stad in het teken van sport en bewegen. ‘Drenthe beweegt’  zorgt met het lopend vuur wederom voor een Drents tintje aan de Sportweek. Zeker nu, in de coronatijd, is het belang van sport en bewegen voor iedereen bewezen. De fakkel zal dan ook door veel verschillende mensen door de provincie worden gedragen; iedereen doet mee.

In 10 dagen worden de 12 gemeenten aangedaan. Vrijdagavond, tijdens de officiële opening in Emmen, wordt de fakkel ontstoken, waarna deze op weg zal gaan naar Coevorden.
In etappes van 5 a 6 kilometer wordt de fakkel achtereenvolgens door Hoogeveen, De Wolden, Meppel, Westerveld, Midden-Drenthe, Assen, Noordenveld, Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn gedragen. Zondag 27 september is Emmen het eindpunt.