DoePlein Daol’n wordt opnieuw ingezaaid

Binnenkort is het zover: dan wordt DoePlein Daol’n officieel en feestelijk geopend! De exacte datum is gezien de huidige omstandigheden nog onzeker, maar de voorbereidingen zijn al in gang gezet.

Een belangrijk punt om het plein helemaal klaar te maken voor de opening, is het groen op het plein. Welk groen, vraag je je misschien af? Nou, precies!

Want de speelheuvel en de natuurheuvel, die het DoePlein-team zich prachtig groen hadden voorgesteld, zijn nog zo kaal als een biljartbal. En het gras is ook echt groener bij de buren…

Dat heeft een reden: er wordt ‘keihard’ op gespeeld. Klimmen, klauteren, fietsen… de heuvels zijn zeer in trek bij zowel de jongste kleuters als de grotere kinderen. Hartstikke leuk, want de bedoeling van DoePlein Daol’n is altijd geweest dat hier meer gespeeld ging worden!

Maar wat meer groen is toch óók wel heel fijn.

Dus wat gaan we doen?
Op zaterdag 21 maart worden de natuurheuvel, de speelheuvel en het gras opnieuw ingezaaid. En om het gras en de bloemen de kans te geven om te groeien, komt er voorlopig een hek om de ingezaaide delen heen. Niet leuk, wel nodig.

We vragen aan alle kinderen én aan hun ouders om de hekken te respecteren en het groen de kans te geven om te groeien, zodat we bij de opening (en hopelijk nog lang daarna) een prachtig plein hebben dat groeit en bloeit. En we vragen met dit bericht ook aan de ouders om hun kinderen hier regelmatig aan te herinneren. Want als ze nu even geduld hebben, hebben ze straks een extra mooi plein.

En natúúrlijk blijft er nog genoeg ruimte over om te spelen. Sterker nog: omdat de heuvels zo in trek zijn, wordt er een alternatieve crossheuvel gemaakt op een andere plek op het DoePlein! De eerste tekenen zijn al zichtbaar…

Alvast bedankt voor een ieders medewerking!