DoePlein Daol’n officieel opgeleverd!

Afgelopen vrijdag werd het DoePlein opgeleverd! In het bijzijn van een groot aantal vrijwilligers en bedrijven die hebben meegeholpen, werd er in de museummolen Jan Pol geproost op de succesvolle afronding van dit gigantische project.

Woorden van dank

Henk Wilting, voorzitter van de Stichting DoePlein Daol’n, greep de gelegenheid aan om iedereen die zijn steentje aan het plein heeft bijgedragen, daar heel hartelijk voor te bedanken. Dat waren heel wat mensen: bedrijven die geholpen hebben, vrijwilligers, sponsoren, adviseurs en alle andere partijen die hebben bijgedragen.

Na Henk Wilting nam wethouder Jan Zwiers het woord. Hij liet duidelijk merken trots te zijn: op het plein, op Dalen, op het doorzettingsvermogen van alle werkgroepleden en vrijwilligers. De totstandkoming van het DoePlein is een lang traject geweest en heeft een aantal hobbels gekend, maar “in Dalen kun je er áltijd op rekenen dat het goedkomt”, aldus Zwiers.

Lang traject

Een lang traject was het inderdaad wel. De plannen voor een nieuw schoolplein lagen er al in 2010, en toen werd ook een eerste sponsorloop gehouden. In 2017 startte het Leadertraject. Met de Leadersubsidies konden de plannen voor het DoePlein naar een veel hoger level worden getild. Het traject liep hier en daar vertraging op, waardoor het plein uiteindelijk nu pas af is. Maar het is af! De klus is geklaard! En er wordt inmiddels als een dolle op het plein gespeeld door de Daler jeugd. Het is er iedere dag een drukte van belang.

De toekomst van het DoePlein Daol’n

De officiële opening van het plein staat gepland in het voorjaar van 2020. Nu is het tijd om te zorgen dat het DoePlein een mooie, verzorgde toekomst tegemoet gaat. Het plein zal nog verder uitgewerkt en verfraaid worden, er wordt een onderhoudsplan gemaakt en er zal een onderhoudsploeg worden samengesteld. En we hopen natuurlijk dat iedereen in Dalen trots en zuinig is op het mooie plein, en meehelpt het netjes, heel en gezellig te houden.

Penningmeester gezocht!

Een speciaal bedankje was er aan het adres van Martine van Dijk, die als penningmeester een enorme klus heeft gehad aan de afhandeling van de Leadersubsidies. Zonder haar was het niet gelukt!

Nu het plein is opgeleverd en het laatste restant van de subsidie is aangevraagd, heeft Martine aangegeven te gaan stoppen. Stichting Doeplein Daol’n is dus op zoek naar een nieuwe penningmeester. Vind jij het leuk om bij ons mooie DoePlein betrokken te zijn? Om te zorgen dat het plein nóg verder verfraaid wordt en dat het goed wordt onderhouden? Meld je dan aan via hwilting@bwbschool.nl.

 

In het fotoalbum van het DoePlein vind je, behalve een aantal foto’s van de oplevering, heel veel prachtige foto’s van het plein. Misschien staat jouw spelende kind er ook wel op?