Doe mee met sportief wandelen bij CoDac

 

 

Bij de Loopgroep CoDac kun je ook ‘Sportief Wandelen’. Wandelen is een eenvoudige manier om te bewegen.

Wat is sportief wandelen?

‘Sportief wandelen’ biedt net iets meer dan normaal wandelen. Het trainingsprogramma wordt zo opgezet dat je telkens iets meer van jezelf vraagt. Iedereen die kan lopen kan aan deze vorm van sport meedoen. Het trainingsprogramma wordt aangepast aan jouw eigen grens. Daarnaast is het onderlinge contact met andere deelnemers belangrijk. Zo is trainen ook nog gezellig. Het samen trainen motiveert om door te gaan.

Ontspannen door inspannen

Onderschat het nut van wandelen niet. Bewegen is en blijft heel belangrijk voor onze gezondheid. Zowel psychisch al lichamelijk. We hebben allemaal wel eens iemand horen zeggen: “Ik ga even mijn hoofd leeglopen”. Maar wist je dat het bewegen van wezenlijk belang is voor het functioneren van al onze organen? B.v.: ons hart wordt ‘sterker’ doordat het regelmatig iets meer wordt belast dan tijdens rust. De longen moeten tijdens het belasten meer werken en blijven hierdoor in betere conditie. De darmen functioneren veel beter doordat we bewegen. De bloedvaten blijven in een betere conditie als je beweegt enz. enz. Eigenlijk is ons lichaam gemaakt om te bewegen en niet om alleen maar stil te zitten.

Onze maatschappij is steeds meer zo ingericht dat we worden verleid om de tijd zittend door te brengen. Hier moet dan wel tijd tegenover staan dat we bewegen. ‘Sportief Wandelen’ biedt deze mogelijkheid.

Meedoen?

Lijkt het jou iets om mee te wandelen, loop dan gerust een paar keer mee. Opgeven voor het deelnemen aan enkele proeflessen kan via de onderstaande site.

Praktische informatie vind je via deze link op onze website.

Op woensdagavond wordt gewandeld met begeleiding van wandeltrainer Gerrit van Telgen.
Tijden en locaties training ‘Sportief wandelen’ van CoDac staan in het schema hieronder.

Woensdag
19.00 – 20.15 uur
Van 1 april t/m 30 september Sportpark ’t Grootveld (parkeerplaats bij de ingang)  
  Van 1 oktober t/m 31 maart DOE-plein, Molenwijk 4, Dalen  
Zaterdag
09.00 -11.00 uur
Hele jaar Parkeerplaats OBS Parkschool, Poppenharelaan 1-3,  7741 CS Coevorden.