De Roparun gaat (vooralsnog) door…. en team de Turfrunners is er weer bij!

Na de afgelasting van de Roparun in 2020, doet de Roparunorganisatie er alles aan om de Roparun in 2021 WEL door te laten gaan. In 2021 wordt namelijk een jubileumeditie gevierd, de 30e ROPARUN! 

In 1992 werd de eerste Roparun gelopen, van Rotterdam naar Parijs. Wat ooit is begonnen als een weddenschap, is nu een groots evenement geworden, met jaarlijks een mooi bedrag voor het goede doel, de palliatieve zorg voor mensen met kanker. 

Landgraaf – en niet door Dalen

Zoals het nu lijkt, wordt de Roparun 2-3 oktober gelopen in het Zuid-Limburgse heuvelland. Start en finish is in Landgraaf. De afstand is ingekort, er zal ca 300 km gelopen worden. Voor de rest blijft het hetzelfde, het blijft een estafetteloop, die dag en nacht doorgaat! 

Door de eenmalige wijziging van de route, zal er dit jaar geen doorkomst door Dalen zijn. De Turfrunners hopen echter dat jullie hen allemaal blijven steunen! Mogelijk dat er een livestream mogelijk is zodat iedereen in Dalen en omgeving ons kan volgen en steunen.

Turfrunners in actie voor palliatieve zorg

In 2020 is er door de coronacrisis minder geld opgehaald voor het goede doel. Veel acties zijn afgelast. Toch is er nog een bedrag van ruim € 2 miljoen opgehaald! 

Om ook dit jaar weer hun steentje te kunnen bijdragen, hebben de Turfrunners een paar leuke, nieuwe acties opgezet. Ze hebben paaseitjes verkocht, waardoor ze alweer een mooie opbrengst voor het goede doel hebben opgehaald. 

Online bingo – meld je aan!

En een andere, superleuke, nieuwe actie is de ONLINE-BINGO! Deze online-bingo staat gepland op zaterdag 3 april! Noteer deze datum in jullie agenda en meld je aan via http://turfrunners.nl/acties/  en steun hiermee de Turfrunners om bij te dragen aan de missie van de Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven.”

De bingo is op zaterdag 3 april om 19.30 uur. Kosten voor deelname: 10 euro, extra boekje €7,50. Ook is er een verloting.