De jeugd mag weer sporten

De Drentse gemeenten zijn volop aan de slag met richtlijnen voor verenigingen om jeugd t/m 12 jaar vanaf 29 april weer onder begeleiding te kunnen laten sporten. Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar komt er ook ruimte voor sport, maar dan wel met de maatregel van anderhalve meter afstand.
Het sporten gebeurt in de buitenlucht, ook bij verenigingen. Dus sporthallen, zwembaden en fitnesscentra moeten vooralsnog de deuren gesloten houden. Ook de kleedkamers blijven gesloten. Omkleden en douchen dient thuis te gebeuren. Bovendien mogen ouders niet langs de lijn staan kijken.
De gemeenten willen dit voor verenigingen mogelijk  maken en hen daarin ondersteunen met een protocol.
Uiteraard wachten de  sportclubs uit Dalen ook op dit protocol, maar ze zijn ondertussen wel aan het nadenken, hoe e.e.a vorm moet krijgen.

Volleybal

Marloes Duursma van de Volleybalvereniging Dalen geeft aan dat men van plan is om vanuit de vereniging de trainingen voor de mini’s  weer op te starten. Deze trainingen zouden dan op het beachveld plaats kunnen vinden en de 1,5 meter wordt zoveel mogelijk in acht gehouden. De mini’s, ouders en trainsters hebben zin om na de meivakantie weer aan de slag te gaan!
De rest van de vereniging (de A-meiden, senioren en recreanten) trainen voorlopig nog niet. Daar wacht men mee totdat de maatregelen dat toelaten.

Badminton

Jan Jeuring van de Badmintonvereniging meldt dat er is besloten om dit seizoen geen badminton meer te spelen. De  1,5 meter afstand kan niet worden gegarandeerd tijdens het spel. Na de zomervakantie hoopt men de draad weer op te kunnen pakken. Zoals het nu lijkt, zou dat op dinsdag 1 september zijn.

Voetbal

Voorzitter Riekus Hazelaar van de VV Dalen is blij, dat de jeugdleden straks weer in beweging kunnen. De vereniging wacht de richtlijnen van de gemeente af.  De TC zal vervolgens invulling geven aan de trainingen. Dat vergt uiteraard de nodige organisatie en ook de trainers moeten bereid en in staat zijn om de training te begeleiden.

Mocht uw vereniging ook informatie hebben over het opstarten van de trainingen, meld het dan op de site van SamenDalen via redactie@samendalen.nl