De bedrijvenronde van Miss Summer 2019

We weten al van alles van de missen, maar ze stellen zich nog een keer voor. Ook de bedrijven kennen we al. Begeleid door de dansers van In2dance stellen ze zich voor.

We plaatsen al wat foto’s maar het echte werk volgt nog als we het fotoalbum plaatsen van de fotografen van SamenDalen. Maar nu vast een voorproefje!

1. Nienke Meppelink – Welkoop Coevorden, Emmen & Nieuw-Amsterdam

Nienke stelt zich voor met een opkomst met de Welkoop in het licht. Al dansend komt ze het podium op in een leuke groen-rode outfit, die past bij het bedrijf.

Nienke: Het was spannend, maar ook leuk om te openen. De missen hebben het gezellig samen.
Nienke studeert voor schoonheidsspecialiste. Ze werkt bij de Plus in Dalen. Ze is vaak met vrienden en houdt van een feestje.

Foto Nienke Meppelink
Nienke Meppelink

2. Iris Dubbink – Kappers Anno Nu

Iris komt uit Dalen. Ze droomde haal hele leven al om mee te doen. Ze was nooit blij met haar rode haar, maar is er nu heel trots op. Haar outfit is daar helemaal op aangepast.  Ze is 18 jaar. Ze doet de opleiding tandartsassistente, ze zit in haar laatste jaar. Ze gaat switchen, wil toch liever naar de social werk-kant, in de zorg. Ze werkt bij Bakkerij Kalkdijk in Dalen. Ze speelde gitaar en gaat graag uit, en doet graag spelletjes.

3. Manon Janssen – Horeca Dalen

Manon woont ook in Dalen, ze houdt van festivals en feestjes. Ze wil verpleegkundige worden. In een horeca-outfit komt ze het podium op. Manon is pas op vakantie geweest naar Bali, in een hotel, en heeft ook andere eilanden bezocht. Ze wil nog veel landen bezoeken. Ze werkt in de zorg, wil graag met kinderen werken, ze weet nog niet precies waar. Ze werkt bij de Selkersgoorn in Dalen. De voorbereidingen samen met de missen was heel erg leuk en gezellig.

 

Foto Manon Janssen
Manon Janssen

4. Louisa Olie – JODYS Beauty & Visagie

Louisa houdt van uitgaan met haar vriendinnen. Ze wordt het podium opgedragen in een draagstoel. In een mooie crème-witte outfit, begeleid door kinderen die haar koelte toezwaaien. Louisa woont in Stieltjeskanaal. Ze werkt bij Centerparcs. Ze studeert psychologie aan de universiteit en gaat over naar toegepaste psychologie om meer praktisch aan de slag te kunnen met jongeren met verslavingsproblemen. Ze speelt viool en is een echt natuurmens.

5. Elles Renting – Vancouver Vastgoed

Elles werkt Vancouver Vastgoed, haar vader is eigenaar. Ze wil graag elk puntje van de wereld zien. Ze wil graag naar Miami en ooit een keer naar Antarctica. Ze gaat graag naar festivals. Dit jaar heeft ze Pearl Village & Weijdepop gemist, maar volgend jaar gaat ze er zeker heen!

6. Floor Swierts – Kentfort Financiële diensten

Floor draagt een bijzonder geruit pak, dat past bij haar bedrijf. Ze vindt het geweldig om mee te doen. Wel een beetje zenuwachtig eerst, maar nu niet meer. Ze zit op het Vwo in Coevorden en ze werkt bij het Oelnbret in Dalen. Ze wil iets medisch, tandheelkunde of verloskunde. Ze sport in Dalen bij de volleybalvereniging. Ze is graag bij vrienden en familie.

 

7. Yentel van Rijt – Opgeruimd jezelf zijn

Yentel houdt van theater en musicals. Ze is fan van Disney. Ze komt binnen op de fiets en slaat aan het opruimen. Ze draagt een blauwe jurk. Na een spannende dans gaat ze in gesprek met Wouter. Yentel heeft flink geoefend op de lift. Houdt van reizen en Disney, ze zeker al 10x op Eurodisney. Ze gaat volgende week van start met de opleiding voor docent theater. Ze zou het heel leuk vinden om bij een theater te werken. Ze gaat het liefst naar cabaret, zoals Jochem Meijer.

8. Lois Vroling – Nagel Company

Lois komt binnen een in een spectaculaire zomerse outfit met zwarte glitter en gele ruches. Op de Zuid-Amerikaanse klanken raakt iedereen meteen in de stemming. Ze vond het erg spannend maar ook leuk om te doen. Ze woont in Emmen en volgt een opleiding leisure management. Ze zou het het leukst vinden om festivals te organiseren. Je maakt mensen blij.

 

De jury is onder de indruk van de openingsact en de presentaties van de missen.

Waar let de jury op: Marian Heijnen ziet de missen groeien tijdens de voorbereidingen. Ze weten echt niet hoe het uit gaat pakken. De maanden aan voorbereiding hebben zeker vrucht afgeworpen.