Daoler Tuun eert jonge vrijwilligers

Onlangs hebben wel zeer jonge vrijwilligers, Fien en Tijn, de werkgroep verrast door te helpen om achtergelaten zwerfvuil op te ruimen.
Onder leiding van oma (Monique Finke)  werd de Tuun door haar kleinkinderen grondig doorzocht en werd het gevonden afval netjes bij de  oudere vrijwilligers afgeleverd. Het spreekwoord ‘Jong geleerd is oud gedaan’ was hier dan ook  zeker van toepassing.  

Geen afvalbakken, weinig zwerfvuil

In het verleden is er al eens gesuggereerd om afvalbakken in de Tuun te plaatsen. Hier is toen van afgezien om te voorkomen dat deze voor stort zouden worden gebruikt. Het moet echter wel gezegd worden dat er heel weinig of geen zwerfvuil wordt achtergelaten in de Tuun. Maar…wij moeten zowel groot als klein er wel voor blijven zorgen dat dit mooie stukje Dalen  altijd schoon blijft.

Als dank voor de actie en voorbeeldfunctie van deze kleine vrijwilligers ontvingen de kinderen Fien en Tijn onder applaus van de werkgroepleden uit handen van voorzitter Henk Kamping een heerlijke echte vrijwilligers- spritskoek-speciaal.