Dalenaren actief in mediacampagne Van Gogh

Op 30 maart, de geboortedag van Vincent van Gogh, is de nieuwe landelijke campagne van Marketing Drenthe gestart, waarin de Drentse periode van de schilder centraal staat. Het is 140 jaar geleden, dat Vincent van Gogh Drenthe bezocht. Hij verbleef in Nieuw-Amsterdam.

Campagne met een Dalens tintje

De Van Gogh-campagne heeft een bijzonder Dalens tintje.

Leonie Wiers is projectmanager bij Marketing Drenthe en woont in Dalen. Haar functie is het bedenken en het realiseren van campagnes voor Drenthe, o.a. om toeristen te inspireren voor een bezoek aan de provincie. 

Een van de uitingen is een commercial voor de televisie. Hiervoor is de samenwerking gezocht met Frank Egberink van QAPTURE films. Frank is opgegroeid in Dalen en woont nu in Coevorden.

Ook de kleding van Vincent van Gogh in de commercial en een aantal props (rekwisitieten) die te zien zijn in het kamertje in het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam hebben een Dalens tintje. Die zijn uitgeleend door Stichting Aold Daol’n.

Van Gogh in Drenthe

Het verhaal van Vincent van Gogh in Drenthe is nog relatief onderbelicht. Daar wil Marketing Drenthe graag verandering in brengen. Want hij was enorm onder de indruk van het oorspronkelijke veen- en heidelandschap. Dit legde hij vast in schilderijen, schetsen en in brieven aan zijn broer Theo. Een perfecte ambassadeur voor onze provincie!

Het resultaat: Ontdek Drenthe door de ogen van Van Gogh!

De campagne van Marketing Drenthe moet zijn Drentse periode in de spotlights zetten en de consument via Van Gogh te laten ontdekken hoe ‘onuitsprekelijk mooi’ Drenthe is. De gloednieuwe commercial is vanaf zaterdag op TV (NPO 1 en 2) te zien. 

Maar natuurlijk ook via SamenDalen! Met deze link kun je de commercial bekijken: Ontdek Drenthe door de ogen van Vincent van Gogh – YouTube

Van Gogh-fietsroutes

Een andere manier om Drenthe door de ogen van Van Gogh te bekijken zijn de fietsroutes met startpunten in Hoogeveen en Veenoord. Elke route is ongeveer 50 kilometer lang. Je kunt ze afzonderlijk of als één lange route fietsen. De routes worden met speciale bordjes aangegeven en onderweg kom je doorkijkpanelen met luisterverhalen tegen en je fietst langs metershoge muurschilderingen. Bekijk ze via deze link.

Alle informatie over Van Gogh in Drenthe vind je op www.drenthe.nl/vangogh