Dalenaren aan zet voor minder corona

Deze week starten de vaccinaties door de Daler huisartsen. Ook de GGD roept steeds meer mensen op.

Iedereen die in aanmerking komt voor een vaccinatie kan helpen om samen met minder corona de zomer in te gaan.

Vaccineren zorgt ervoor dat je niet of veel minder ziek wordt door corona. Dat beschermt jou en zo beschermen we elkaar. Alle vaccins helpen ziekenhuisopnames voorkomen.

Geboren in de jaren 1956-1959

Deze week kunnen alle Dalenaren die geboren zijn in de jaren 1956-1959 zich laten vaccineren tegen corona. Iedereen in deze groep heeft een oproep gekregen en kan deze week op dinsdagavond, woensdagavond of donderdagavond terecht op een priklocatie. Lees meer over de huisartsenvaccinaties via de link naar dit bericht.

Geboren in de jaren 1949-1954

Ook de GGD maakt tempo voor een oudere groep.
Vanaf deze week kan iedereen die is geboren in of na 1949 en in of vóór 1954 een afspraak maken voor een vaccinatie.
Dat kan via een link naar de RIVM-website. Iedereen ontvangt ook per post een uitnodiging.
Ben je na 1954 geboren dan kun je nog geen afspraak maken bij de GGD.

Afspraak maken? Het liefst online

Wil je de afspraak telefonisch maken, dan kun je bellen met het de landelijke afsprakenlijn. Het telefoonnummer voor jouw doelgroep staat in de uitnodigingsbrief die je ontvangt. Het is alleen erg druk bij de landelijke afsprakenlijn. Daarom is het advies je afspraak online te maken.

Lukt het telefonisch niet vanwege de drukte? Dan is het advies op een later moment (bijvoorbeeld in de avond, vóór 20.00 uur) opnieuw te bellen. Let op: Je kunt je afspraak niet maken via GGD Drenthe of een andere regionale GGD.

Meer informatie online

Alle informatie over de coronavaccinaties in Drenthe vind je via de link op de pagina ‘Drenthe vaccineert’ van GGD Drenthe.

In Drenthe zijn drie locaties waar je geprikt kunt worden: Emmen, Hoogeveen en Assen. Alles over de locaties vind je via de link op deze pagina.