Dalen wint topper op wilskracht

De topper in de 2e klasse J tussen koploper Oldeholtpade en Dalen eindigde in een 1-0 overwinning voor Dalen. De toeschouwers kwamen in een aantrekkelijk en spannend duel volledig aan hun trekken.

Veel energie in duels

In de eerste helft ging de wedstrijd met veel intensiteit van start. Beide ploegen waren scherp in de duels. Dalen wist op wilskracht en een goede veldbezetting langzamerhand een overwicht te creëren. Het leverde kopkansen op voor Tijmen Venhorst en Niels Koert. Oldeholtpade stelde daar een paar speldenprikken tegenover. Vooral als de snelle linkerspits Emiel de Vries aan de bal kwam dreigde er gevaar. Dalen verdedigde echter geconcentreerd en scherp, waardoor doelman Rick Braam niet echt werd getest.

Beproefd recept

Dalen kwam na 23 minuten verdiend op voorsprong via een beproefd recept. Een verre ingooi van Martijn Koelink werd door Tijmen Venhorst doorgekopt op Marijn Verdoold, die de bal binnenliep: 1-0. De energieke thuisploeg kreeg hierna mogelijkheden om de score te verdubbelen. Inzetten van Roy Renkema werden echter bekwaam gepareerd door doelman Weijs.

Tweede helft overleven

In de tweede helft nam de druk van Oldeholtpade toe. Met goed veldspel werd Dalen in de verdedigende stellingen gedwongen. De gelijkmaker leek dan ook een kwestie van tijd. Dalen bleef echter op wilskracht overeind en gaf geen grote kansen weg. De aanvallers konden echter niet meer worden gevonden. Alleen invaller Juul Waarsing testte in de slotfase nog de vuisten van keeper Weijs. Bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wolthof gingen de handen van de moegestreden spelers in de lucht: door een uitstekende teamprestatie -met Niels Koert als onverzettelijke uitblinker- werd de overwinning over de streep getrokken: 1-0.

Tweede op de ranglijst

Door de zege klimt Dalen naar de tweede plaats op de ranglijst met slecht één punt achterstand op de nieuwe koploper Emmeloord, dat met 3-2 te sterk was voor Drachten. Oldeholtpade deelt nu de derde plaats met EMMS op één punt achterstand van Dalen. Het blijft dus spannend in de kop van de tweede klasse!

Smetje

In de slotfase kwam er toch nog een smetje op de overwinning. Keeperstrainer Jan Spijkerman maakte bij een akkefietje voor de dug-out van Dalen een natrappende beweging naar een speler van Oldeholtpade. Scheidsrechter Wolthof toonde hem voor deze actie de rode kaart.