Dalen verslaat ZZVV

De wedstrijd vond plaatst in het kader van de strijd om de Paviljoen Nijstad Cup en werd gespeeld op het tweede veld van HZVV. In de beginfase was het aftasten aan beide zijden, waardoor er sprake was van een gelijk opgaande wedstrijd. De eerste mogelijkheid was in de elfde minuut voor ZZVV. Op de rand van het strafschopgebied mocht Jarno van den Boomen een vrije bal nemen. Dalen-doelman Kevin Borgman was alert en tikte de bal over het doel. Na een kwartier was er een snelle aanval van Dalen. Kjetil Brand schoot de bal echter over het doel.

Dalen veroverde een veldoverwicht en was meer in balbezit. Dat resulteerde na twintig minuten in een 1-0 voorsprong. Uit een hoekschop van Peter Harkes scoorde Tijmen Venhorst met een fantastische kopbal de openingstreffer. ZZVV had het moeilijk en moest even later een tweede tegentreffer incasseren. Ruud Veenstra tikte een niet goed verwerkte bal van ZZVV-doelman Jelle Verburg tegen de touwen: 2-0. Veenstra had na een half uur de 3-0 op zijn schoen, maar hij miste voor open doel. In de laatste tien minuten van de eerste helft werd Dalen slordig. De tweedeklasser nam het iets te gemakkelijk op. ZZVV kreeg een aantal kansen, maar benutte er maar één. In de 42e minuut scoorde Max Vlasveld de aansluitingstreffer voor ZZVV, waarbij hij profiteerde van slecht verdedigen in de Daler defensie. ZZVV slaagde er niet in nog voor de rust de gelijkmaker te maken.

ZZVV kwam energieker uit de kleedkamer dan Dalen. ZZVV was feller. De geelzwarten hadden meer balbezit, maar creëerden daaruit weinig. Dalen kwam sporadisch op de helft van de Zuidwoldigers. In de 67e minuut ondernam Marijn Verdoold namens Dalen een solo, maar met zijn zachte schot had doelman Jelle Verburg van ZZVV geen enkele moeite.

Het spelniveau zakte aanzienlijk. Met kunst en vliegwerk bleef Dalen overeind. ZZVV mocht een aantal hoekschoppen nemen, maar tot gevaarlijke situaties leidde dat niet. In een fase waarin ZZVV joeg op de gelijkmaker, viel de treffer aan de andere kant. In de 83e minuut vergrootte Dalen namelijk de voorsprong tot 3-1. Dat was een hele mooie treffer. Uit een verre inworp van Martijn Koelink kopte Tijmen Venhorst de bal door. De bal belandde bij Niels Koert, die de bal panklaar legde voor Laurenz Kleinjan, die doeltreffend afrondde. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Dalen heeft door dit resultaat nog kans op winst van de Paviljoen Nijstad Cup en komt dinsdagavond 17 augustus (18.30 uur) weer in actie. Tegenstander is dan Achilles 1894. De wedstrijd wordt gespeeld op het hoofdveld van HZVV.

ZZVV-Dalen 1-3 (1-2)
20. Tijmen Venhorst 0-1, 28. Ruud Veenstra 0-2, 42. Max Vlasveld 1-2, 83. Laurenz Kleinjan 1-3. Scheidsrechter: Boland.