Dalen verslaat koploper Emmeloord

De voetballers van Dalen boekten zondagmiddag een nipte 2-1 overwinning op koploper SC Emmeloord. Door de zege blijft Dalen volop meedoen in de spannende strijd om het kampioenschap.

Peter Drent herdacht

Voorafgaand aan de wedstrijd werd i.v.m. het overlijden van Peter Drent een minuut stilte in acht genomen. Peter overleed vorige week op 69-jarige leeftijd en was jaren actief als speler en vrijwilliger bij de VV Dalen.

Eerste helft voor Dalen

Na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Vegter, zette Dalen de tegenstander direct onder druk. Met goed opgezet combinatiespel resulteerde dat in de beginfase in kansjes voor Marijn Verdoold, Tijmen Venhorst, Juul Waarsing en Niels Koert. SC Emmeloord kon daar weinig tegenover stellen. Na een kwartier kwam Dalen verdiend op voorsprong. Een hoekschop van Ruben Sinnema werd door aanvoerder Venhorst goed ingekopt en de bal verdween via een verdediger van Emmeloord in het doel: 1-0. In de 35e minuut leek Niels Koert de score te verdubbelen, maar hij zag zijn krachtige kopbal gekeerd door de lat.

2-0 volgens beproefd recept

Toch ging de ploeg van trainer Michel Kerkdijk met een 2-0 voorsprong de rust in. Dat lukte via het beproefde recept, dat dit seizoen meerdere keren succesvol werd gehanteerd: een verre ingooi van Martijn Koelink werd koppend verlengd door Tijmen Venhorst en vervolgens ingeschoten door de inkomende Marijn Verdoold: 2-0

Tweede helft niet aantrekkelijk

In de tweede helft ontwikkelde zich een saai kijkspel voor de toeschouwers. De koploper probeerde het tij te keren en drong Dalen terug op eigen helft. De thuisploeg wist de aanvallen van Emmeloord vrij eenvoudig op te vangen ter hoogte van de zestien meter, maar kwam zelf niet meer aan voetballen toe. In de slotfase leek het nog even spannend te worden, toen Jelle Zaal met een venijnig schot voor de aansluitingstreffer zorgde: 2-1. In de resterende tijd kwam de overwinning van Dalen echter niet meer in gevaar. In de ranglijst bekleedt Dalen nu een vierde plaats met slechts één verliespunt minder dan koploper Emmeloord.