Dalen verliest van hekkensluiter

Dalen kon zondagmiddag geen vervolg geven aan een mooie reeks van overwinningen. Uitgerekend tegen hekkensluiter Beilen werd een pijnlijke 3-1 nederlaag geleden.

Flitsende start

De wedstrijd in Beilen kende een flitsende start. Dalen miste direct na het eerste fluitsignaal een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. In de tweede minuut was het echter wel raak. ‘Goudhaantje’ Marijn Verdoold bracht zijn ploeg op een 0-1 voorsprong, nadat de verdediging van Beilen hem volledig uit het oog had verloren. Na deze domper knokte Beilen zich terug in de wedstrijd. Er ontstond een open wedstrijd met mogelijkheden over en weer. Dalen had het geluk niet aan haar zijde, toen paal (Ruud Veenstra) en lat (Marijn Verdoold) een treffer voorkwamen. Nog voor rust trok Beilen de stand gelijk. Jesper van Lier stond bij een corner op de juiste plaats: 1-1

Fout van de doelman

Na rust was van goed voetbal geen sprake, maar een cruciale fout van doelman Borgman zorgde ervoor dat Beilen op voorsprong kwam. De keeper van Dalen tastte volledig mis op een van ver ingebrachte hoge bal. Het was voor spits Alwin Hendriks toen een koud kunstje om de bal in het lege doel te werken: 2-1. In de 78e minuut zorgde dezelfde speler met een strak diagonaal schot voor de 3-1 eindstand.

‘Angstgegner’

Het betekende de tweede nederlaag tegen Beilen dit seizoen. Op 3 oktober besliste Beilen het duel in Dalen in blessuretijd: 0-1.
Volgende week zondag krijgt Dalen in een thuiswedstrijd tegen Oerterp de kans om revanche te nemen op deze onverwachte nederlaag.