Dalen verliest finaleduel Paviljoen Nijstad Cup

Hoogeveen (derde klas zaterdag) won verrassend het toernooi om de Paviljoen Nijstad Cup. Nadat eerder ZZVV en Achilles 1894 werden verslagen, won de ploeg van trainer Herman Schonewille in de finale verdiend met 2-0 van tweedeklasser Dalen.

Eindstand al bij rust bereikt

Kevin Kerssies opende de score na een prachtige pass van de teruggekeerde Zifyon Djababoe. Hoogeveen bleef vervolgens goed combineren en druk zetten. Het wist het overwicht lange tijd echter niet in de score tot uitdrukking te brengen. Tot de 35e minuut. Met een weergaloze pass bediende Jan ten Cate de opnieuw scorend Kevin Kerssies, die ook zou worden uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

Afstandsschot

Dalen kon hier met uitzondering van een afstandsschot van Juul Waarsing weinig tegenover zetten. De ploeg van trainer Michel Kerdijk kon dan ook geen vervolg geven aan de goede wedstrijden tegen LTC en DVC Dedemsvaart. Er lukte weinig en voorin werd nauwelijks iets gecreëerd.
Ook in de tweede helft kwam Hoogeveen niet in de problemen. Zelf scoorde het ook niet meer, al raakte Jan ten Cate nog wel de paal.

Dalen werd na afloop uitgeroepen tot de sportiefste ploeg van het toernooi.

Beelden van het finaleduel zijn op Youtube te bekijken:
https://www.youtube.com/watch?v=iHjjpaz0uzk

Hoogeveen zaterdag – Dalen: 2-0 (2-0). Scoreverloop: 9e en 35e Kevin Kerssies 1-0 en 2-0. Scheidsrechter: Ferry Hooge.

Foto’s : Tijn Jutstra.