Dalen uitgeschakeld in nacompetitie

Het seizoen 2021-2022 zit er voor de voetballers van Dalen op. De zondag 2e klasser sloot zondagmiddag een knap seizoen af met een  3-1 nederlaag in en tegen Valthermond. De thuisclub plaatste zich door de overwinning voor de finale van de nacompetitie om promotie naar de 1e klasse, die volgende week op neutraal terrein wordt gespeeld. Hierin is Rolder Boys de tegenstander.

Eerste helft gelijkopgaand

Valthermond begon sterk aan de wedstrijd en kwam in de elfde minuut verdiend op voorsprong door een treffer van Milan Draijer. Dalen herpakte zich goed en creëerde een aantal mogelijkheden. Na een half uur spelen resulteerde dat in de gelijkmaker door aanvoerder Tijmen Venhorst. Hij werd door een schitterende dieptepass van Koen Althof in stelling gebracht en kopte feilloos raak: 1-1.

Na rust Valthermond sterker

In de tweede helft had Valthermond het betere van het spel. Doelman Rick Braam redde een aantal malen goed, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg verdiend op een 3-1 voorsprong kwam door doelpunten van Jorn Draijer en Rick Slimbach. Dalen probeerde de bakens nog te verzetten, maar miste toch de nodige spirit om het Valthermond echt lastig te kunnen maken.

Onderzoek zaterdag- of zondagvoetbal

De ploeg van trainer Michel Kerkdijk kan zich nu richten op volgend seizoen, waarin het opnieuw uitkomt in de 2e klasse van het zondagvoetbal. In de afgelopen maanden is er onderzoek gedaan naar de behoefte naar zaterdag- dan wel zondagvoetbal bij VV Dalen. De conclusie uit dit onderzoek is dat de club doorgaat op de huidige voet. Het prestatievoetbal blijft op zondag.