Dalen startplaats Fiets4Daagse 2019

De Regiobank Drentse Fiets4Daagse wordt gehouden van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 juli.  De organisatie is in handen van Stichting Dalen Promotie en zo’n veertig vrijwilligers zijn actief.

Inschrijving en start

De start en finish is bij Restaurant Cornelis, Hoofdstraat 29. Dagelijks is er keuze tussen de afstanden 30, 40 en 60 kilometer. Bovendien is er op donderdag 18 juli een 4Kids-route.
Inschrijven voor de vierdaagse kan op maandag 15 juli van 11.00 tot 17.00 uur. Op dinsdag 16 juli is inschrijving mogelijk van 8.00 tot 10.30 uur, zowel voor de vierdaagse als dagdeelname. De daaropvolgende dagen kan van 8.00 tot 10.30 uur worden ingeschreven voor dagdeelname. Pinnen is mogelijk.

De deelnemers aan de 30 en 40 kilometer kunnen starten tussen 8.30 en 10.30 uur. Deelnemers aan de route van 60 kilometer kunnen vanaf 8.00 uur starten.

Electrische fietsen en parkeren

Naast de startlocatie bij Cornelis zijn oplaadpunten voor elektrische fietsen. Fietsen huren kan bij Fiets Totaal Dalen. Parkeergelegenheid voor auto’s is er aan de Burgemeester Fonteinstraat-Thijakkerstraat.

Route 16 juli

Op dinsdag 16 juli gaat de route richting Zwinderen, Gees, Meppen, Aalden, Orvelte, Wezup, Zweeloo, Oosterhesselen en Wachtum, afhankelijk van de gekozen afstand. In Aalden is de Jantina Hellingmolen te bezichtigen.
In Oosterhesselen vindt het schildersfestival Montmartre plaats op dinsdag 16 en woensdag 17 juli. In Dalen staat het horecaterras klaar.

Ontbijtbuffet 17 juli

Voordat de fietsers van start gaan, staat woensdag 17 juli een gratis ontbijtbuffet klaar. De routes gaan deze dag naar het grensgebied. Na Coevorden verder richting Schoonebeek en daarna deels door Duitsland. De routes gaan door onder andere Hoogstede, Laar, Ringe en Emlichheim.

Op woensdagavond is er in Dalen de zomermarkt van 18.30 tot 21.30 uur.

Kinderroute 18 juli

De speciale route voor kinderen is op donderdag 18 juli. Op de route van circa 25 kilometer zijn er allerlei bijzondere kinderactiviteiten en verrassingen. De andere routes gaan richting Dalerpeel en verder door onder andere De Krim, Anerveen, Oud-Lutten, Hardenberg en Gramsbergen.

De laatste dag: 19 juli

Op de laatste fietsdag op vrijdag 19 juli gaan de deelnemers naar Den Hool, Nieuw-Amsterdam, Weiteveen en Schoonebeek. De langste route gaat door het kassengebied van Erica.

bron: http://coevordernieuws.nl
Uitgebreide informatie: Dalen Nu