Dalen Schoon in actie en ook present op de vrijetijdsmarkt

Op woensdag 18 oktober hebben 80 leerlingen van de BWB-school onder leiding van enkele leerkrachten en 6 vrijwilligers van ‘Dalen Schoon’ meegedaan aan de actie ‘De gemeente Coevorden schoon in 1 dag’.

Het centrum aangepakt

De omgeving van de school, de parkeerplaats bij De Waag en enkele straten rondom de school zagen er om 2 uur ’s middag pico bello uit. Het afval werd verzameld op het schoolplein en is later afgevoerd door de gemeente. Complimenten voor de school en de leerlingen van groep 6 t/m 8.  

Op de vrijetijdsmarkt

‘Dalen Schoon’ was ’s avonds vertegenwoordigd in De Weme, als één van de 26 organisaties die toonden wat ze doen en wie hen daarbij kan helpen. De groep vrijwilligers wordt weer wat groter door de aanmelding van 1 nieuwe vrijwilliger. Enkele anderen beraden zich nog op deelname.

App

De bezoekers kregen voorlichting over het gebruik van de app ‘Helemaal Groen’. De vrijwilligers in Dalen gebruiken deze app waarmee ze kunnen laten zien welke buurt of straat is schoongemaakt. Hiermee wordt voorkomen dat er delen van Dalen worden overgeslagen en dat andere wijken worden opgeruimd waar dat net gebeurd is.

14 vrijwilligers houden Dalen netjes

De groep vrijwilligers die ervoor zorgt dat Dalen en directe omgeving er bijna altijd schoon uitziet bestaat nu uit 14 personen. Iedereen doet mee als het hem of haar schikt. Informatie over deze activiteit is altijd te krijgen bij Jan Oostenbrink of Roelof Beek. Deelnemers krijgen de beschikking over materialen zoals een knijper, een ring voor een afvalzak, handschoenen en een veiligheidshesje.

Samen zorgen we er voor dat Dalen schoon is en blijft.

dj.oostenbrink@outlook.com telefoon: 0634200133
beekwadraat@gmail.com telefoon: 0653266919