Dalen Schoon!

Zaterdagmorgen 11 maart verzamelde een groep van zeven personen zich bij de Spinde om in Dalen zwerfafval op te ruimen. De opkomst werd ongetwijfeld negatief beïnvloed door de sneeuwval van de avond en nacht daarvoor. Hoe mooi ook! Afval was daardoor moeilijk te vinden. De gemeente Coevorden had gezorgd voor afvalcontainers en materialen. Nieuwe veiligheidshesjes met opschrift zorgden voor herkenning van de werkzaamheden.

De omgeving werd het werkterrein. Het schoolplein, het parkeerterrein bij De Plus en De Waag, de omgeving van het station en de trottoirs voor de horeca zijn schoongemaakt.
Opvallend daarbij is de grote hoeveelheid peuken die bij de uitgang van de horeca en bij het station liggen. De filters bevatten microplastics die jarenlang het milieu belasten. Het zou mooi zijn wanneer er asbakken geplaatst worden, bijvoorbeeld emmers met zand, waarin de peuken kunnen worden verzameld.

Meehelpen?

De groep vrijwilligers die regelmatig Dalen en omgeving schoonhoudt krijgt zeker nog uitbreiding door het resultaat. Dalen ziet er over het algemeen netjes uit. Mocht u willen aansluiten, neem dan contact op met:

Jan Oostenbrink  email : djoostenbrink@outlook.com  tel. 06 34200133
of
Roelof Beek         email: beekwadraat@gmail.com         tel. 06 53266919

Bij hen kunt u materialen krijgen voor het opruimen van de omgeving zoals afvalknijpers, veiligheidshesjes, werkhandschoenen, ringen voor afvalzakken. Ook voor kinderen zijn er materialen beschikbaar. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat ons mooie dorp er altijd schoon uitziet.