Dalen lijdt nederlaag in eerste competitieduel

Het eerste duel, dat de voetballers van Dalen moesten spelen in het nieuwe seizoen, liep uit op een teleurstelling. Na een positieve oefenperiode ging de ploeg van trainer Michel Kerkdijk met goede moed van start. In EMMS (Slagharen) trof Dalen echter een goed voetballende ploeg, die op basis van het vertoonde veldspel terecht een 0-2 overwinning boekte.

Feestelijke start

De seizoensopening ging zondag al vroeg feestelijk van start. Er waren tal van activiteiten voor de jeugd georganiseerd en alle teams werden op de foto vastgelegd. Voor aanvang van het duel werd Marijn Verdoold door voorzitter Martijn Heerkes in de bloemetjes gezet. Hij speelde zijn 300ste wedstrijd voor de VV Dalen.

Speldenprikken

In het begin van de eerste helft probeerde Dalen met offensief spel de spitsen te bereiken. Het resulteerde in een paar kleine kansen voor Ruud Veenstra. Gaandeweg nam EMMS echter het initiatief over. De ploeg beschikt over een paar technisch vaardige spelers, die elkaar gemakkelijk wisten te vinden. In de 12e minuut kreeg Jorunn Kleinheerenbrink teveel vrijheid van de verdediging van Dalen en ramde de bal snoeihard in de rechterbovenhoek achter de kansloze doelman Rick Braam: 0-1. Het spel van Dalen oogde onrustig, waardoor er veel balverlies werd geleden. Jubilaris Marijn Verdoold kon vlak voor rust nog aanleggen voor een schot, maar keeper Bastin Kleinheerenbrink pareerde zijn inzet goed.

Van goede wil

Hoewel Dalen met fysieke inzet de bakens probeerde te verzetten, bleef EMMS ook in de tweede helft de betere ploeg. Er werd direct druk gezet, waar Dalen zich moeilijk onderuit wist te spelen. In de 70e minuut kwam EMMS dan ook terecht op een 0 -2 voorsprong. De treffer kwam ongelukkig tot stand, want Marijn Verdoolde passeerde zijn eigen doelman.
Dalen bracht vier wissels in om het tij te keren, maar EMMS bleef vrij eenvoudig op de been. Marijn Verdoold was nog dicht bij een tegentreffer, maar hij wist de bal net niet goed te raken. De beste mogelijkheid was echter nog voor EMMS. Uitblinker Jord Anbergen nam een uittrap van zijn doelman op schitterende wijze aan, maar Jorunn Kleinheerenbrink miste vervolgens volkomen vrijstaand het lege doel van Dalen.