Dalen klaar voor het EK Wielrennen

Achter de schermen waren de voorbereidingen voor de doorkomst van het EK Wielrennen al lang begonnen, maar gisteren werd het echt zichtbaar.

Voor de toerfietsers, wielrenners en volgers staat DAOLN goed in beeld bij de Beukenhof, met dank aan de organisatie van Weijdepop. Langs de Fonteinstraat als ze het dorp weer uitgaan zijn schermen geplaatst met graffiti. Hopelijk komt Dalen zo ook in de media in beeld.

Zondag doorkomst toertocht

Vandaag komen de toerrenners door, die in Dalen halverwege zijn met hun tocht. Bij de Daler horeca kunnen ze terecht voor koffie met appelgebak. Het weer wordt vanmiddag goed, dus op naar een gezellige en bruisende zondag!

Vrijdag doorkomsten pelotons onder 23

Vrijdag komen twee groepen wedstrijdrenners door het dorp. De renners komen uit Coevorden en gaan door Dalen richting Oosterhesselen.

De mannen onder 23 vertrekken rond 10.10 uur vanaf de markt in Coevorden en komen om ongeveer 10.15 uur in Dalen. De vrouwen onder 23 starten om 14:30 uur op de markt in Coevorden. Ze fietsen rond 14:40 uur in Dalen.

Voor de doorkomsten om 10.15 uur en 14.40 uur in Dalen wordt het hele traject een uur van tevoren afgesloten.

Wieleractiviteiten bij de school

Op woensdag, donderdag en vrijdag zijn er activiteiten voor de leerlingen van de scholen in Wachtum, Dalerveen en Dalen op het Doeplein en de Burg. Fonteinstraat. De Fonteinstraat is dan gedeeltelijk afgesloten.

Foto’s: Sharon Hartman