Dalen is “los” met de stimuleringsbijdrage!

Heb jij al de extra duurzaamheid-subsidie van AardgasvrijDalen aangevraagd?

Het loket voor de stimuleringsaanvraag is nu een paar maanden open en wordt al volop gevonden. De eerste ruim honderd aanvragen zijn inmiddels gedaan en ook al afgehandeld. En dit worden er alleen maar meer. Heb jij je aanvraag al gedaan?

Voor de toekomst

De stimuleringsbijdrage is een mooie stap naar een aardgasvrij Dalen in de toekomst. Het kan een extra reden zijn om te kiezen voor isolatie van je woning of een energiezuinig alternatief voor het verwarmen van de woning. Voldoet jouw idee aan de voorwaarden? Dan ligt er € 3200,- stimuleringsbijdrage klaar! Het treffen van energiebesparende maatregelen is niet alleen een slimme investering voor je huis, maar draagt bij aan een duurzamere wereld. Je kan een inspiratie voor anderen zijn en bijdragen aan het behoud van je omgeving en dat van de toekomstige generaties.

Zo’n 70% van ons energiegebruik is voor de behoefte aan warmte. En daarvan komt meer dan 90% van onze warmtevoorziening uit aardgas. We gebruiken het om onze huizen te verwarmen of om onder een warme douche te kunnen staan. Dit kost veel fossiele brandstof. Ook is aardgas een grote bron van de CO2 uitstoot. Dit heeft gevolgen voor onze leefbaarheid op aarde. We moeten daarom slim gebruiken maken van energie!

Energiezuinig verwarmen

Maar slimmer omgaan met energie lukt ons niet van de een op de andere dag. Het gaat in stappen. En die stappen kun jij nu ook zetten. Bijvoorbeeld door je woning energiezuiniger te maken door te isoleren. Hierdoor houd je warmte langer in huis en kost het minder energie om te verwarmen. Een andere vorm van verwarming, bijvoorbeeld met een warmtepomp, kan helpen om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. De stimuleringsbijdrage kan helpen bij het kopen van een warmtepomp.

Hoe kom ik aan die stimuleringsbijdrage?

Op de website van Aardgasvrij Dalen kom je meer te weten over de stimuleringsbijdrage. Bijvoorbeeld hoe je hem kunt aanvragen en welke voorwaarden hier aan verbonden zijn. Na het aanvragen krijg je een bevestiging en wordt de aanvraag beoordeeld.

In het begin duurde het afhandelen helaas wat (te) lang, de procedure was nieuw en er moest van alles afgestemd worden, maar dat is inmiddels opgelost. Een volledige aanvraag die aan de voorwaarden voldoet, kan vaak al binnen een week of 4 de procedure hebben doorlopen en worden uitbetaald.

Even wat aantallen

Vanaf de start van het project AardgasvrijDalen hebben onze energiecoaches 160 woningen bezocht. Vanaf afgelopen 1 juni zijn 94 aanvragen binnengekomen en zijn er 77 afgehandeld. 13 huiseigenaren wachten nog op een bezoek van een E-coach. Een mooie prestatie vinden wij!

Er zijn tot media november al 125 woningeigenaren die de subsidie van AardgasvrijDalen hebben aangevraagd en ontvangen.

Logo Aardgasvrij Dalen