Wandelweekend 17, 18, 19 mei

De werkgroep wandelen van Dorpsbelangen Dalen organiseert, na overleg met de wandelgroep van Codac, in het weekend van 17 t/m 19 mei een wandelweekend. Er zijn vier wandelingen uitgezet van elk ongeveer 10 km. Deze worden opgenomen in het wandelknooppuntennetwerk Drenthe. De routes beginnen en eindigen allemaal op het plein voor de kerk (Hoofdstraat 25).

Feedback gevraagd bij deze gratis wandelingen

We organiseren een weekend om te ervaren hoe het is om de uitgezette routes in de omgeving van Dalen te wandelen en om te bekijken of er nog aanpassingen nodig zijn.  Als alle vier wandelingen zijn gelopen, heb je een marathon afgelegd. Je hoeft natuurlijk niet alle vier de routes te lopen. Het is ook mogelijk om één dag mee te doen of om één of twee wandelingen te doen op een zelf gekozen moment. De wandelingen hebben allemaal een thema meegekregen dat in een later stadium zichtbaar wordt uitgewerkt.

Routes

Er is een route via De Huttenheugte (10,3 km) met het thema natuur.
De  route over Het Grootveld (10 km.) heeft als thema bewegen en gezondheid.
De route via Wachtum (10,8 km.) kent als thema landbouw en boerderijen.
De route Dalen (9,1 km.) heeft als thema cultuur en historie.

Tijden

Deelnemers kunnen op vrijdag starten tussen 18.00 uur en 18.30 uur.  Op zaterdag tussen 9.00 uur en 9.30 uur en ’s middags tussen 13.00 uur en 13.30 uur. Op zondag is de start tussen 9.00 en 9.30 uur en tussen 13.00 uur en 13.30 uur.

Wandelaars kunnen bij de start zelf bepalen welke route ze, wanneer ook, willen lopen. De beschrijvingen van de wandelroutes kunnen worden afgehaald bij een partytent die op het plein voor de kerk wordt geplaatst en die bemand is op de aangegeven starttijdstippen. Honden mogen mee, mits ze zijn aangelijnd.

Horeca Dalen

De restaurants rond het kerkplein haken aan bij het wandelweekend met speciale aanbiedingen die op de borden bij de restaurants worden vermeld. Zo zijn er lunchgerechten tegen een aantrekkelijke prijs.

Dalenaren die op vrijdagavond meedoen aan het dorpsvolleybaltoernooi en het daarbij aanwezige publiek, kunnen natuurlijk op zaterdag en zondag meewandelen.

Samen maken we er een mooi wandelweekend van.