Dalen geniet van ‘Winter Wonderland’

Liefhebbers van een flink pak sneeuw en ijs hebben er lang op moeten wachten, maar zondag was het dan eindelijk zover. Koning Winter keerde terug, en hoe! Na een lange tijd was Dalen zondagmorgen bedekt met een dik pak sneeuw. De winterstorm zorgde ervoor dat de temperaturen enigszins Siberisch aanvoelden. Het bleef de hele dag en een groot deel van de avond sneeuwen.

Volop genieten

Veel inwoners van Dalen genieten volop van de winterse omstandigheden. Zij gaan naar buiten om van het winterse weer en de aparte sfeer te genieten. Veel inwoners maken een wandeling, en de kinderen nemen deel aan een sneeuwballengevecht of maken sneeuwpoppen of in een enkel geval zelfs een iglo. Blije gezichten onder een heerlijk zonnetje! In de Daoler Tuun glijden de sleetjes in volle vaart van de heuvels.
Het jeugdjournaal kwam vandaag op bezoek bij de BWB-school om de leerlingen van de bovenbouw wat vragen te stellen over de winter.

Hopen op een schaatsvloer

Op veel plekken is er door de lage temperaturen een ijsvloer ontstaan. Op ondergelopen weides en op de vijver in de Daoler Tuun zijn de eerste schaatsenrijders al gesignaleerd. Het nieuwe bestuur van de ijsvereniging doet, na alle perikelen van de laatste dagen, haar stinkende best om voor de kinderen nog een baan te creëren. Ze willen vooruit kijken en beklemtonen, dat er in volle harmonie wordt samengewerkt met het afgetreden bestuur. Hopen dat het ze lukt!