Dalen doet vanavond mee aan de optocht ‘Zuidenveld Schoonebeek’.

De Zuidenveldkern Dalen doet op donderdag 7 juli mee aan de optocht bij het Zuidenveld in Schoonebeek (start om 18.30 uur).

In de afgelopen weken hebben vrijwilligers keihard gewerkt aan de wagen van Dalen. Dat was dit jaar een extra opgave omdat, vanwege Corona, laat bekend werd dat het feest doorgaat. Toch is het gelukt en we kunnen trots zijn op het resultaat! Op dinsdagavond 5 juli hebben we daarop geproost. Daarbij werden Gerrit Jan Vrieling en Annette Baarda extra in het zonnetje gezet vanwege de vele uren die zij erin hebben gestoken. Ook werden Olf en Ina Garming bedankt vanwege de ruimte die zij beschikbaar stelden om aan de wagen te kunnen werken.

Kom jij kijken?

Ben je benieuwd naar het resultaat? Kom dan vanavond (donderdag 7 juli) naar het Zuidenveld in Schoonebeek. De optocht begint om 18.30 uur.

Wil je helpen?

Lijkt het jou leuk om volgend jaar te helpen bij het maken van de wagen? Mail ons dan: zuidenvelddalen@gmail.com.

Wat is het Zuidenveld?

Het Zuidenveld is een vierdaags evenement dat ieder jaar duizenden bezoekers trekt. Eén keer in de acht jaar wordt het in Dalen gehouden (2028). In de andere jaren is één van de andere zeven Zuidenveldkernen aan de beurt: Sleen, Zweeloo, Oosterhesselen, Coevorden, Schoonebeek, Emmen en Odoorn. Van oudsher is het Zuidenveld een landbouwtentoonstelling, maar door de jaren heen is het uitgegroeid tot een waar festival met nog steeds landbouwactiviteiten en daarnaast tal van andere festiviteiten.

Wil je meer weten over het Zuidenveld in Schoonebeek? Kijk dan op: op deze link.

Wil je meer weten over de deelname van de Zuidenveldkern Dalen? Kijk dan op deze link van Facebookpagina van de Plaatselijke Commissie Zuidenveld Dalen