Dalen boekt ruime zege op Zuidwolde

De voetballers van Dalen overtuigden zondag met een eclatante 5-1 overwinning  op Zuidwolde. De basis voor de duidelijke zege werd gelegd in de eerste helft. De eindstand stond bij rust al op het scorebord.

Zuidwolde opent score

De start van de wedstrijd was voor Dalen niet erg bemoedigend. Na 8 minuten nam Zuidwolde een 0-1 voorsprong, toen Tom Buijtendorp een strakke voorzet in het doel werkte.
Dalen stelde al snel orde op zaken. En hoe! Peter Harkes slingerde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied met een prachtige trap in de rechterbovenhoek: 1-1. Zuidwolde was na deze schitterende tegentreffer volledig van slag en liet verdedigend de nodige steken vallen. Ruud Veenstra (2 x) Marijn Verdoold en Niels Koert met een lucky-goal profiteerden daar optimaal van en zorgden voor de 5-1 ruststand.

Doelpuntloze tweede helft

In de tweede helft wisten beide ploegen het net niet meer te vinden. Zuidwolde kwam de tik, die het in de eerste helft incasseerde, niet meer te boven. In de slotfase kreeg Dalen nog een aantal goede mogelijkheden op een hogere score. Met name Ruud Veenstra kwam in kansrijke positie, maar wist de doelman van Zuidwolde niet meer te passeren.
Door de driepunter nestelt Dalen zich met 9 punten uit 5 wedstrijden in de subtop van de ranglijst.