Dalen boekt overwinning in Emmeloord

Dalen herstelde zich zondagmiddag goed van de teleurstellende nederlaag tegen EMMS. In Emmeloord werd een verdiende 1-2 overwinning behaald tegen de plaatselijke SC.

Veldverwijzing

Dalen ging in de Noordoostpolder goed van start. Na 13 minuten moest het de strijd opnemen tegen 10 veldspelers, nadat Olav Sieltjes van de thuisploeg na twee keer geel het veld moest verlaten Daarna betrok Emmeloord de verdedigende stellingen en gokte op de counter. Dalen kreeg paar grote kansen, maar wist deze niet te benutten, zodat beide ploegen met een 0-0 stand gingen rusten.

Beslissing in tweede helft

Na rust bleef Dalen aandringen, maar de 0-1 voorsprong kwam tot stand door een eigen doelpunt van Emmeloord. Hierna schoot  Kjetil Brand nog op de paal. Invaller Dennis Tump wist het net wel te vinden en verdubbelde de score: 0-2. Emmeloord kwam vlak voor tijd uit een counter via Jelle Zaal nog op 1-2. De verdiende overwinning van Dalen kwam echter niet meer in gevaar. Volgende week moet Dalen het in een thuisduel opnemen tegen Pesse.