Dalen bekert verder ten koste van Germanicus

De bekerkraker tussen Dalen en Germanicus eindigde zaterdagavond in een 1-1 gelijkspel. Door dit resultaat heeft Dalen zich geplaatst voor de volgende ronde van de noordelijke districtbeker. Germanicus is nu uitgeschakeld.

Mooie omstandigheden

De derby tussen de buren uit Coevorden en Dalen vond plaats onder mooie omstandigheden. Er was veel publieke belangstelling -ook burgemeester Bergsma bevond zich onder de toeschouwers- en de nieuwe lichtinstallatie, die in gebruik werd genomen, voldeed uitstekend.

Eerste helft licht overwicht Germanicus

In de eerste helft wisten beide ploegen het net niet te vinden. Germanicus had meer rust aan de bal en combineerde gemakkelijker dan de thuisploeg. Kansen vielen er bijna niet te noteren. Marijn Verdoold kopte de bal in de beginfase met een snoekduik net naast de verkeerde kant van de paal, Na een slordige terugspeelbal kwam Dalen in de problemen, maar dat liep met een sisser af. Doelman Marc Koert zorgde er vlak voor rust met een prachtige safe voor, dat Dalen met een 0-0 stand de rust in kon gaan.

Dalen sterk uit de kleedkamer

In de tweede helft kende Dalen een sterke start. De ploeg zocht energiek de aanval en maakte het de verdediging van de bezoekers lastig. In die fase viel de treffer van Germanicus dan ook uit de lucht. Bij een counter bracht Milan van der Weide zijn ploeg met een strak schot op voorsprong: 0-1.

Gelijkmaker een beauty

Even leek Dalen door deze dreun van slag, maar de ploeg rechtte de rug. Trainer Michel Kerkdijk bracht de nodige wissels in het veld om het tij te keren. Met name het inbrengen van de jonge Boris Swierts bleek een gouden zet. De technisch begaafde linkerspits zorgde met een schitterende volley voor de gelijkmaker na een afgemeten voorzet van Dennis Tump: 1-1. Even later raakte hij uit een vrije bal de lat boven doelman Mendes van Germanicus. Toch kwam Dalen in de slotfase nog met de schrik vrij. Nance Hoogeveen kreeg een uitgelezen mogelijkheid in de schoot geworpen om zijn ploeg alsnog de overwinning te bezorgen. Zijn inzet verdween echter net over het doel, zodat het duel in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Meer foto’s worden geplaatst in de fotogalerij van de VV Dalen.